iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağıdan bir parmak eksik süt
*1 portakal (Kabuğu ince rendelenir, suyu sıkılır)
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2 5 su bardağı irmik
*78 kaşık un
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti yaparak başlayalım
Su ve şekeri küçük bir tencereye alıyoruz Normal ateşte pişiriyoruz Kaynadıktan 5 dk sonra içine 34 damla limon sıkıp 12 dk daha kaynatıyoruz Altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz
Gelelim Portakallı Revanimize Yumurtalar ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım Sonra yağı ve sütü katıp biraz daha çırpalım İrmik ve unu ekleyip, kabartma tozu ve vanilini de katalım biraz karıştırıp Sıkılmış portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu katalım Kek kıvamında bir hamur elde edelim Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim
Revani ılık şerbet ılık olacak şekilde ıslatalım Üzerine isteğe göre Hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağıdan bir parmak eksik süt
*1 portakal (Kabuğu ince rendelenir, suyu sıkılır)
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2 5 su bardağı irmik
*78 kaşık un
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti yaparak başlayalım
Su ve şekeri küçük bir tencereye alıyoruz Normal ateşte pişiriyoruz Kaynadıktan 5 dk sonra içine 34 damla limon sıkıp 12 dk daha kaynatıyoruz Altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz
Gelelim Portakallı Revanimize Yumurtalar ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım Sonra yağı ve sütü katıp biraz daha çırpalım İrmik ve unu ekleyip, kabartma tozu ve vanilini de katalım biraz karıştırıp Sıkılmış portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu katalım Kek kıvamında bir hamur elde edelim Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim
Revani ılık şerbet ılık olacak şekilde ıslatalım Üzerine isteğe göre Hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun