iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
Hamuru İçin
• Yumurta Beyazı 500 g
• Toz Şeker 200 g
• Toz Hindistancevizi (veya toz badem) 375 g
• Punra Şekeri 250 g
• Un 75 g
Renkli Dekor Hamuru İçin
• Margarin 150 g
• Pudra Şekeri 150 g
• Yumurta Beyazı 150 g
• Un 150 g
Yan Rulo süslemesi İçin
• Yumurta Beyazı 450 g
• Toz Şeker 150 g
• Toz Hindistancevizi (veya badem) 500 g
• Pudra Şekeri 420 g
• Yumurta Beyazı 650 g
• Un 135 g
• Yumuşatılmış margarin 100 g
Krema İçin
• Soğuk Süt 100 g
• Soğuk Portakal suyu 400 g
• Şeker 50 g
• Toz krem şanti 200 g
• Yaprak Jelatin 4 adet
• Portakallı Jöle 70 g
Hazırlanışı :
İç Pat Hamuru Tavalar kağıtla kaplanır İstenilen çember boyu kağıdın üzerine çizilir, kağıtlar yağlanır, üzerine un serpilir Yumurta beyazı mikserde marenga yapılırken, toz şeker azar azar yedirilir Bu sırada toz hindistancevizi, un, pudra şekeri bir kağıt üzerinde elle karıştırılır Bu karışım, hazırlanan marengaya kevgir ile yedirilir Ucunda geniş yuvarlak düz düğ bulunan sıkma torbası ile kağıt üzerindeki dairelere sıkılır 140°C’lik fırında 45 dakika pişirilir
Renkli Dekor Hamuru
Margarin ile pudra şekeri çırpılırken, yumurta beyazı azar azar yedirilir, un katılarak karıştırılır Değişik renklerdeki çeşitlere bölünüp kağıt kalemlere doldurulur Yağlı kağıt döşenmiş tavalara, cetvel ile çember boyutunu geçmeyecek şekilde düzgün çizgiler çizilir Renkli hamurlar, bu çizgilerin üzerine sıkılarak tamamlanır
Yan Rulo Süslemesi
Yumurta beyazı ile şeker marenga yapılır Balon tencerede toz hindistancevizi, pudra şekeri, un, yumurta beyazı ve margarin kevgir ile karıştırılır Bu karışım marengaya yedirilir Dekor hamuru tarifi ile yapılmış şekillerin üzerine bu karışım dökülüp rulo şeklinde açılır 200°C’lik fırında 1520 dakika pişirilir Pişmiş rulolar ters çevrilip, kağıdı dikkatlice çıkarılır ve cetvel ile kesilir
Şarlotun Tamamlanması
Turta çemberleri yağlanır ve pudra şekeri serpilir Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup, kenarlarına önceden hazırlanan hindistancevizli rulodan yerleştirilir ve bu rulo cetvelle kesilir Çember tabanın boş kısmına ince kesilmiş hindistancevizli pat yerleştirilir Patın üzerine portakallı krema konulur, ortasına tekrar ince hindistancevizli pat yerleştirilir Çemberin boş kısmına artan krema silme doldurulur Üst yüzeyi bıçakla düzeltilir Donması beklenir Üst yüzey süslemesi için çember sadece 3mm kadar yukarı çıkartılır Üzerine portakallı jöle dökülüp, donması için beklenir Donduktan sonra çemberin tamamı çıkartılır Üst yüzeyi ince portakal dilimleri ile süslenir, jöle sürülür
Hamuru İçin
• Yumurta Beyazı 500 g
• Toz Şeker 200 g
• Toz Hindistancevizi (veya toz badem) 375 g
• Punra Şekeri 250 g
• Un 75 g
Renkli Dekor Hamuru İçin
• Margarin 150 g
• Pudra Şekeri 150 g
• Yumurta Beyazı 150 g
• Un 150 g
Yan Rulo süslemesi İçin
• Yumurta Beyazı 450 g
• Toz Şeker 150 g
• Toz Hindistancevizi (veya badem) 500 g
• Pudra Şekeri 420 g
• Yumurta Beyazı 650 g
• Un 135 g
• Yumuşatılmış margarin 100 g
Krema İçin
• Soğuk Süt 100 g
• Soğuk Portakal suyu 400 g
• Şeker 50 g
• Toz krem şanti 200 g
• Yaprak Jelatin 4 adet
• Portakallı Jöle 70 g
Hazırlanışı :
İç Pat Hamuru Tavalar kağıtla kaplanır İstenilen çember boyu kağıdın üzerine çizilir, kağıtlar yağlanır, üzerine un serpilir Yumurta beyazı mikserde marenga yapılırken, toz şeker azar azar yedirilir Bu sırada toz hindistancevizi, un, pudra şekeri bir kağıt üzerinde elle karıştırılır Bu karışım, hazırlanan marengaya kevgir ile yedirilir Ucunda geniş yuvarlak düz düğ bulunan sıkma torbası ile kağıt üzerindeki dairelere sıkılır 140°C’lik fırında 45 dakika pişirilir
Renkli Dekor Hamuru
Margarin ile pudra şekeri çırpılırken, yumurta beyazı azar azar yedirilir, un katılarak karıştırılır Değişik renklerdeki çeşitlere bölünüp kağıt kalemlere doldurulur Yağlı kağıt döşenmiş tavalara, cetvel ile çember boyutunu geçmeyecek şekilde düzgün çizgiler çizilir Renkli hamurlar, bu çizgilerin üzerine sıkılarak tamamlanır
Yan Rulo Süslemesi
Yumurta beyazı ile şeker marenga yapılır Balon tencerede toz hindistancevizi, pudra şekeri, un, yumurta beyazı ve margarin kevgir ile karıştırılır Bu karışım marengaya yedirilir Dekor hamuru tarifi ile yapılmış şekillerin üzerine bu karışım dökülüp rulo şeklinde açılır 200°C’lik fırında 1520 dakika pişirilir Pişmiş rulolar ters çevrilip, kağıdı dikkatlice çıkarılır ve cetvel ile kesilir
Şarlotun Tamamlanması
Turta çemberleri yağlanır ve pudra şekeri serpilir Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup, kenarlarına önceden hazırlanan hindistancevizli rulodan yerleştirilir ve bu rulo cetvelle kesilir Çember tabanın boş kısmına ince kesilmiş hindistancevizli pat yerleştirilir Patın üzerine portakallı krema konulur, ortasına tekrar ince hindistancevizli pat yerleştirilir Çemberin boş kısmına artan krema silme doldurulur Üst yüzeyi bıçakla düzeltilir Donması beklenir Üst yüzey süslemesi için çember sadece 3mm kadar yukarı çıkartılır Üzerine portakallı jöle dökülüp, donması için beklenir Donduktan sonra çemberin tamamı çıkartılır Üst yüzeyi ince portakal dilimleri ile süslenir, jöle sürülür