iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Sütlü Muhallebi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Portakallı muhallebi için;
*2 adet portakalın suyu
*1 adet portakalın kabuğun rendesi
*2 subardağı su
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
Sütlü muhallebi için :
*2, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
Arası için;
*Yarım paket kedili bisküvi
*1 adet 3 ü bir arada nescafe
*1 su bardağı ılık su (nescafe eritmek, için )
Üzeri için;
*1 küçük kase iri dövülmüş fındık
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Portakallı Sütlü Muhallebi Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce portakallı muhallebi içim olan malzemeleri tencereye koyun, tahta kaşıkla koyu bir kıvam alana kadar pişirin ,sudan geçirdiğimiz cam kaba dökün, soğuması için bir kenara bırakın erittiğiniz nescafe ile kedidillerini ıslatalım ,portakalım muhallebinin üzerine dizelim, sonra sütlü muhallebinin malzemelerini bir tencereye koyalım ,koyu bir kıvamda pişirelim ,kedidillerinin üzerine gezdirerek dökelim, buzdolabın muhallebiyi koyalım, 34 saat bekletelim ,sonra kenarlarını bıçakla çizelim ,servis tabağına alalım ,cam tabağın dibine iki üç tık tık vuralım çıkıveriyor ,üzerini fındık Hindistan cevizi tarçın ile süsleyelim, dilimleyerek servis yapalım, afiyet olsun
*2 adet portakalın suyu
*1 adet portakalın kabuğun rendesi
*2 subardağı su
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
Sütlü muhallebi için :
*2, 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
Arası için;
*Yarım paket kedili bisküvi
*1 adet 3 ü bir arada nescafe
*1 su bardağı ılık su (nescafe eritmek, için )
Üzeri için;
*1 küçük kase iri dövülmüş fındık
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Portakallı Sütlü Muhallebi Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce portakallı muhallebi içim olan malzemeleri tencereye koyun, tahta kaşıkla koyu bir kıvam alana kadar pişirin ,sudan geçirdiğimiz cam kaba dökün, soğuması için bir kenara bırakın erittiğiniz nescafe ile kedidillerini ıslatalım ,portakalım muhallebinin üzerine dizelim, sonra sütlü muhallebinin malzemelerini bir tencereye koyalım ,koyu bir kıvamda pişirelim ,kedidillerinin üzerine gezdirerek dökelim, buzdolabın muhallebiyi koyalım, 34 saat bekletelim ,sonra kenarlarını bıçakla çizelim ,servis tabağına alalım ,cam tabağın dibine iki üç tık tık vuralım çıkıveriyor ,üzerini fındık Hindistan cevizi tarçın ile süsleyelim, dilimleyerek servis yapalım, afiyet olsun