iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Taç Tarifi İçin Malzemeler Portakal peltesi için ;
*67 adet portakal (3 su bardağı dolduracak kadar)
*Yarım su bardağı şeker
*3 yemek kasığı nişasta
Muhallebi için ;
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 vanilya
*3 yemek kasığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı margarin
Portakallı Taç Tarifi Yapılışı Önce portakal peltesi için 3 su bardağı portakal suyu hazırlıyoruz şeker ve nişasta ekleyerek pişiriyoruz Bu arada kullanacağınız kalıbı su ile iyice ıslatmanız gerekiyor Pişen portakal peltesini Islak kalıba döküyoruz Muhallebi için gerekli malzemeleri pişirmeye başlıyoruz sırasıyla devamlı çırparak Muhallebiyi kıvam alana kadar pişiriyoruz Pişince mikserle 3 dakika çırpıyoruz ve onuda kalıba döküyoruz Soğuyunca ters çevirip servis ediyoruz Ben üstüne daha önce yapmış olduğum ıspanaklı kekten artan keki ufaladım siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
*67 adet portakal (3 su bardağı dolduracak kadar)
*Yarım su bardağı şeker
*3 yemek kasığı nişasta
Muhallebi için ;
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 vanilya
*3 yemek kasığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı margarin
Portakallı Taç Tarifi Yapılışı Önce portakal peltesi için 3 su bardağı portakal suyu hazırlıyoruz şeker ve nişasta ekleyerek pişiriyoruz Bu arada kullanacağınız kalıbı su ile iyice ıslatmanız gerekiyor Pişen portakal peltesini Islak kalıba döküyoruz Muhallebi için gerekli malzemeleri pişirmeye başlıyoruz sırasıyla devamlı çırparak Muhallebiyi kıvam alana kadar pişiriyoruz Pişince mikserle 3 dakika çırpıyoruz ve onuda kalıba döküyoruz Soğuyunca ters çevirip servis ediyoruz Ben üstüne daha önce yapmış olduğum ıspanaklı kekten artan keki ufaladım siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz