iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Tart Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 5 çay bardağı un
*Portakal kabuğu rendesi
Sosu için:
*2 su bardağı portakal suyu (Büyükse 3 adet portakal)
*Yarım su bardağı su
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Tart Tarifi Yapılışı
1
*Keki için yumurta ve şekeri iyice köpürtüyoruz
*Sıvı yağ, süt, suyu ekleyip karıştırıyoruz
*Sonra un, kabartma tozu vanilya ve portakal kabuğunu da ekleyip kek kıvamını veriyoruz
*Tart kalıbımızı yağlayıp hamurumuzu döktükten sonra kalıbı yere hafifçe vuruyoruz dengeli kabarması açısından
*175 derecede 20 25 dkka kontrolle pişiriyoruz
*Pişen keki kalıptan çıkarıp soğumasını bekliyoruz
*Sosu için portakal suyu, su ve nişastayı ocağa almadan önce pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz koyu kıvam alınca ılımaya bırakıyoruz
*Tartımızın çukur kısmına sosu döküyoruz donduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
*2 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 5 çay bardağı un
*Portakal kabuğu rendesi
Sosu için:
*2 su bardağı portakal suyu (Büyükse 3 adet portakal)
*Yarım su bardağı su
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Tart Tarifi Yapılışı
1
*Keki için yumurta ve şekeri iyice köpürtüyoruz
*Sıvı yağ, süt, suyu ekleyip karıştırıyoruz
*Sonra un, kabartma tozu vanilya ve portakal kabuğunu da ekleyip kek kıvamını veriyoruz
*Tart kalıbımızı yağlayıp hamurumuzu döktükten sonra kalıbı yere hafifçe vuruyoruz dengeli kabarması açısından
*175 derecede 20 25 dkka kontrolle pişiriyoruz
*Pişen keki kalıptan çıkarıp soğumasını bekliyoruz
*Sosu için portakal suyu, su ve nişastayı ocağa almadan önce pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz koyu kıvam alınca ılımaya bırakıyoruz
*Tartımızın çukur kısmına sosu döküyoruz donduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz