Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı Tartolet Tarifi [GYT]

Portakallı Tartolet Tarifi [GYT]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tartolet hamurunun bazı incelikleri var İlki kesinlikle kabartma tozu ya da karbonat gibi kabartıcılar kullanmamak çünkü tart hamurunun ince olması gerekiyor Bir diğer husus ise hamurun ağır olmaması için kullanılacak olan tereyağının soğuk olması Yoğurma sırasında hamur ısınırsa mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli Bu sayede açması ve şekillendirilmesi de daha kolay oluyor

Tartolet Hamuru :

300 gr Un
1 adet yumurta
150 gr Tereyağı
150 gr pudra şekeri
60 gr badem tozu

Portakallı iç:

1 portakalın suyu ve kabuğu
2 yumurta sarısı ve 2 tam yumurta
100 gr Toz şeker
15 gr nişasta
70 gr Tereyağı

Yapılışı:

Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin
Tereyağı fazla ısınmadan hamur tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın
Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın
Tartolet kalıplarını tereyağı ile iyice yağlayın Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince döşeyin ve çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açın
180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın Pişince fırından alarak soğumaya bırakın
Portakallı iç harcı için yumurta haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın Kaynayana kadar karıştın
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karışımı çırparken yumurtaları tek tek ekleyin (Bu sayede yumurtalar birden pişip topaklanma yapmayacak) Sonra tekrar ocağa alarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Kıvama gelen portakallı içi ocaktan alarak soğumaya bırakın
İç harç soğuduğu zaman hazırladığınız tartolet kalıplarından taroletlerinizi dikkatlice çıkarın İç harcı paylaştırarak portakal kabuklarıyla süsleyin ve servis yapın
 

Similar threads

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; **2 su bardağı un **1çay bardağı pudra şekeri **1 yumurta **1çay kaşığı kabartma tozu **1paket vanilya **150 gr tereyağı Kreması için; **2, 5 su bardağı süt **2 yemek kaşığı un **1 yumurta sarısı **1, 5 yemek kaşığı labne peyniri **1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Tartolet Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *150 gr margarin *1 çay bardağı pudra şekeri *1 yumurta sarısı *1 paket vanilin *Aldığı kadar un Kreması için; *3 su bardağı süt *2 yemek kaşığı un *2 yemek kaşığı nişasta *1 yumurta sarısı *4 yemek kaşığı şeker *2 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tartolet Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *100 gr tereyağı *1 yumurta *2 yemek kaşığı pudra şekeri *1 çay kaşığı kabartma tozu *2 su bardağı un Kreması için; *1 5 su bardağı süt *1 çay bardağı şeker *1 yemek kaşığı un *1 yemek kaşığı nişasta *1 paket vanilya *1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Kağıt Bardakta Tartolet Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *150 gr margarin veya tereyağı *Yarım su bardağı toz şeker *1 tane yumurta *1 paket vanilya *3 su bardağı kadar un *18 tane kağıt bardak Kreması için; *2 tane yumurta *1 lt süt *1 paket vanilya *7 yemek kaşığı un *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Meyveli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler *300 gr tereyağ *150 gr pudra şekeri *1 yumurta *2 çay kaşığı tarçın *3 yemek kaşığı süt *500 gr un *1 paket vanilya Krema için malzeme ; *2, 5 çay bardağı süt *1 su bardağı toz şeker *1 yemek kaşığı nişasta *3 yemek kaşığı un *3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt