iltasyazilim
FD Üye
Tartolet hamurunun bazı incelikleri var İlki kesinlikle kabartma tozu ya da karbonat gibi kabartıcılar kullanmamak çünkü tart hamurunun ince olması gerekiyor Bir diğer husus ise hamurun ağır olmaması için kullanılacak olan tereyağının soğuk olması Yoğurma sırasında hamur ısınırsa mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli Bu sayede açması ve şekillendirilmesi de daha kolay oluyor
Tartolet Hamuru :
300 gr Un
1 adet yumurta
150 gr Tereyağı
150 gr pudra şekeri
60 gr badem tozu
Portakallı iç:
1 portakalın suyu ve kabuğu
2 yumurta sarısı ve 2 tam yumurta
100 gr Toz şeker
15 gr nişasta
70 gr Tereyağı
Yapılışı:
Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin
Tereyağı fazla ısınmadan hamur tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın
Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın
Tartolet kalıplarını tereyağı ile iyice yağlayın Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince döşeyin ve çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açın
180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın Pişince fırından alarak soğumaya bırakın
Portakallı iç harcı için yumurta haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın Kaynayana kadar karıştın
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karışımı çırparken yumurtaları tek tek ekleyin (Bu sayede yumurtalar birden pişip topaklanma yapmayacak) Sonra tekrar ocağa alarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Kıvama gelen portakallı içi ocaktan alarak soğumaya bırakın
İç harç soğuduğu zaman hazırladığınız tartolet kalıplarından taroletlerinizi dikkatlice çıkarın İç harcı paylaştırarak portakal kabuklarıyla süsleyin ve servis yapın
Tartolet Hamuru :
300 gr Un
1 adet yumurta
150 gr Tereyağı
150 gr pudra şekeri
60 gr badem tozu
Portakallı iç:
1 portakalın suyu ve kabuğu
2 yumurta sarısı ve 2 tam yumurta
100 gr Toz şeker
15 gr nişasta
70 gr Tereyağı
Yapılışı:
Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin
Tereyağı fazla ısınmadan hamur tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın
Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın
Tartolet kalıplarını tereyağı ile iyice yağlayın Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince döşeyin ve çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açın
180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın Pişince fırından alarak soğumaya bırakın
Portakallı iç harcı için yumurta haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın Kaynayana kadar karıştın
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karışımı çırparken yumurtaları tek tek ekleyin (Bu sayede yumurtalar birden pişip topaklanma yapmayacak) Sonra tekrar ocağa alarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Kıvama gelen portakallı içi ocaktan alarak soğumaya bırakın
İç harç soğuduğu zaman hazırladığınız tartolet kalıplarından taroletlerinizi dikkatlice çıkarın İç harcı paylaştırarak portakal kabuklarıyla süsleyin ve servis yapın