iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı şeker
*10 yemek kaşığı un
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Üstü için;
*1 su bardağı portakal suyu
*2, 5 yemek kaşığı şeker
Süslemek için;
*Fıstık ya da isteğe bağlı hindistan cevizi
Portakallı Tatlı Tarifi Yapılışı
Yumurta, şeker ve sıvı yağı bir kaba alarak iyice çırpın Vanilyayı ardından elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin biraz daha karıştırın, kıvamı olduktan sonra yağlanmış içi geniş borcama dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin
Daha sonra fırından çıkan kekiniz ılıdıktan sonra bir bardak portakal suyuna eklediğiniz 2, 5 yemek kaşığı şekeri karıştırarak kekin üzerine dökün Kek portakal suyunu iyice çektikten sonra üzerini fıstık yada hindistan ceviziyle süsleyin, afiyet olsun
*4 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı şeker
*10 yemek kaşığı un
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Üstü için;
*1 su bardağı portakal suyu
*2, 5 yemek kaşığı şeker
Süslemek için;
*Fıstık ya da isteğe bağlı hindistan cevizi
Portakallı Tatlı Tarifi Yapılışı
Yumurta, şeker ve sıvı yağı bir kaba alarak iyice çırpın Vanilyayı ardından elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin biraz daha karıştırın, kıvamı olduktan sonra yağlanmış içi geniş borcama dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin
Daha sonra fırından çıkan kekiniz ılıdıktan sonra bir bardak portakal suyuna eklediğiniz 2, 5 yemek kaşığı şekeri karıştırarak kekin üzerine dökün Kek portakal suyunu iyice çektikten sonra üzerini fıstık yada hindistan ceviziyle süsleyin, afiyet olsun