iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Vanilyalı Bisküvi (+ 12 Ay) Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı tam buğday unu
*2 çay bardağı pirinç unu
*1 tatlı kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı portakal suyu
*2 adet vanilya çubuğu 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
*3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
*1 adet portakal kabuğu rendesi
Portakallı Vanilyalı Bisküvi (+ 12 Ay) Tarifi Yapılışı Unlar elekten elenir, üzerine vanilya tozu, karbonat ve karbonatın tam üzerine 1 yemek kaşığı portakal suyu ilave edilir (Karbonatı aktif hale getirmek için bu işlem önemli )**Kuru malzemelerin ortası açılır ve oda sıcaklığında tereyağı zeytinyağı ilave edilir Yoğurulur Biraz yoğurduktan sonra yoğurt ve portakal rendesi ilave edilir ve tekrar yoğurulur*Ağızda dağılan bisküviler için, yapım aşamasında hamurun zor toparlanabilen bir hamur olması şart Bu aşamada hamur zor toparlanıyorsa doğru yoldasınız demektir**Hamurunuz hazırsa, hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin Tereyağı donacak ve hamur daha kolay çalışılır bir hale gelecek**1 saat sonunda hamuru yarım santim kalınlığında açıp şekil vererek pişirme kağıdı serili tepside, 170 derecede 20 dakika pişirin
*2 çay bardağı tam buğday unu
*2 çay bardağı pirinç unu
*1 tatlı kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı portakal suyu
*2 adet vanilya çubuğu 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
*3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
*1 adet portakal kabuğu rendesi
Portakallı Vanilyalı Bisküvi (+ 12 Ay) Tarifi Yapılışı Unlar elekten elenir, üzerine vanilya tozu, karbonat ve karbonatın tam üzerine 1 yemek kaşığı portakal suyu ilave edilir (Karbonatı aktif hale getirmek için bu işlem önemli )**Kuru malzemelerin ortası açılır ve oda sıcaklığında tereyağı zeytinyağı ilave edilir Yoğurulur Biraz yoğurduktan sonra yoğurt ve portakal rendesi ilave edilir ve tekrar yoğurulur*Ağızda dağılan bisküviler için, yapım aşamasında hamurun zor toparlanabilen bir hamur olması şart Bu aşamada hamur zor toparlanıyorsa doğru yoldasınız demektir**Hamurunuz hazırsa, hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin Tereyağı donacak ve hamur daha kolay çalışılır bir hale gelecek**1 saat sonunda hamuru yarım santim kalınlığında açıp şekil vererek pişirme kağıdı serili tepside, 170 derecede 20 dakika pişirin