iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 adet yumurta
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 portakal suyu
*1 portakal rendesi
*Yarım çay bardağı şeker
*Aldığı kadar un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı portakal suyu
Üzeri için;
*Yarım su bardağı irmik
Portakallı Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak tatlınızın şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak kaynamaya bırakın
*Şerbetiniz kaynadıktan sonra portakal suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın
*Ocaktan aldıktan sonra*soğumaya bırakın
*Hamuru için, yumurta, oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, portakal suyu ve yoğurdu yoğurma kabına alarak elinizle karıştırın
*Şeker, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edin
*Daha sonra portakal rendesi ekleyip iyice karıştırın
*Son olarak unu yavaş yavaş ilave ederek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
*Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayıp *parmak*şeklinde şekiller*verin
*Şekillendirdiğiniz hamurun*her tarafını irmiğe bulayın
*Yağlanmış fırın tepsisine şekil verdiğiniz hamurları sıralayın
*Önceden ısıttığınız*180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirin
*Hafif kızaran tatlıları fırından aldıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani yaklaşık 5 dakika kadar sonra *şerbeti üzerine dökün
*Şerbetiniz soğumuş oda ısısına gelmiş olmalı
Afiyet olsun??
*1 adet yumurta
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 portakal suyu
*1 portakal rendesi
*Yarım çay bardağı şeker
*Aldığı kadar un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı portakal suyu
Üzeri için;
*Yarım su bardağı irmik
Portakallı Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak tatlınızın şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak kaynamaya bırakın
*Şerbetiniz kaynadıktan sonra portakal suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın
*Ocaktan aldıktan sonra*soğumaya bırakın
*Hamuru için, yumurta, oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, portakal suyu ve yoğurdu yoğurma kabına alarak elinizle karıştırın
*Şeker, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edin
*Daha sonra portakal rendesi ekleyip iyice karıştırın
*Son olarak unu yavaş yavaş ilave ederek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
*Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayıp *parmak*şeklinde şekiller*verin
*Şekillendirdiğiniz hamurun*her tarafını irmiğe bulayın
*Yağlanmış fırın tepsisine şekil verdiğiniz hamurları sıralayın
*Önceden ısıttığınız*180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirin
*Hafif kızaran tatlıları fırından aldıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani yaklaşık 5 dakika kadar sonra *şerbeti üzerine dökün
*Şerbetiniz soğumuş oda ısısına gelmiş olmalı
Afiyet olsun??