iltasyazilim
FD Üye
Posalı Erik Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg kırmızı erik
*2 su bardağı toz şeker
*Birkaç damla limon suyu
*3 litre su
Posalı Erik Hoşafı Tarifi Yapılışı Öncelikle şu şeker ve erikler tencereye konur ve kaynamaya bırakılır kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir, kaynamaya devam edilir Bir sure daha böyle kaynatıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra taneli de içebilirsiniz posalı içmek için erikler kevgirden geçirilir ve servise hazırlanır afiyet olsun
Not: şeker miktarını eriğin tatlılığına göre ayarlayabilirsiniz
*2 kg kırmızı erik
*2 su bardağı toz şeker
*Birkaç damla limon suyu
*3 litre su
Posalı Erik Hoşafı Tarifi Yapılışı Öncelikle şu şeker ve erikler tencereye konur ve kaynamaya bırakılır kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir, kaynamaya devam edilir Bir sure daha böyle kaynatıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra taneli de içebilirsiniz posalı içmek için erikler kevgirden geçirilir ve servise hazırlanır afiyet olsun
Not: şeker miktarını eriğin tatlılığına göre ayarlayabilirsiniz