Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poşe yumurta nedir ve nasıl yapılır? Poşe yumurtanın püf noktaları

Poşe yumurta nedir ve nasıl yapılır? Poşe yumurtanın püf noktaları

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pose_yumurta_nedir_ve_nasil_yapilir_pose_yumurtanin_puf_noktalari_1598963334_9262.jpg

Son dönemin yemek trendlerin biri olan poşe yumurta, adeta görenleri de yiyenleri de kendine mest ediyor. İster kahvaltıda isterseniz öğle yemeğinde yiyebileceğiniz poşe yumurta tam kıvamında yapılması çok önemlidir. Peki poşe yumurta nasıl yapılır? İşte en lezzetli poşe yumurta tarifi...

Poşe yumurta; çiğ yumurtanın kaynamakta olan su içine atılıp birkaç dakika sonra pişirilip sonrasında damak tadına göre ister sarımsaklı yoğurt ister salçalı sos ile servis edilerek hazırlanan bir yemektir. Poşe yumurta yapılışı, poşe tekniği kullanılarak kayısı kıvamında yumurtaların elde edilmesi sağlanan pişirme yöntemi olarak bilinmektedir. ağsız pişmesine rağmen oldukça lezzetli olan poşe yumurta, bu nedenle diyet listelerin de olmazsa olmazı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı MasterChef yarışmasında üçlü düellolarda poşe yumurta, yarışmacıların final turuna çıkma yemeği oldu. MasterChef izleyicileri poşe yumurta nedir, nasıl yapılır araştırmaya başladı. Sorunun yanıtı yazımızda.

POŞE YUMURTA TARİFİ:

MALZEMELER

Yumurta

Kaynar su

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sirke

fYJOs_1598963381_1482.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle ocakta kaynayan suyun ine tuz ve sirkeyi ekleyin.

Yumurtaların dağılmaması için ayrı bir yerde kırın ve yavaşça ocaktaki kaynar suya bırakın.

Beyazlarının dağılmaması için suyu yumurtanın üzerine dökün sürekli kayısı kıvam için yaklaşık 4 dk yeterli olacak.

Afiyet olsun...

L1URL_1598963755_2091.jpg

POŞE YUMURTA YAPIMININ PÜF NOKTALARI

Poşe yumurta yapılırken dikkat edilecek ilk ve en önemli husus yumurtaların taze olmasıdır.

Poşe yumurtaların pişirileceği suyun yeterli miktarda sirke ve tuz içermesine özellikle dikkat edilmelidir.

p1JOW_1598963790_3995.jpg

Yumurtaların dağılmasını engellemek için yumurtaları direkt suyun içine kırmaktansa önce bir kasenin içine kırıp buradan kaynayan su içine yavaşça bırakılması tavsiye edilmektedir.

Lezzetli ve başarılı bir poşe yumurta tarifi için suyun sıcaklığı da oldukça önemli bir etkendir. Suyun sıcaklığının 85 – 90 derece olması en ideal pişirmeyi sağlayacaktır.
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt