iltasyazilim
FD Üye
Poşette Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet lahana
*1 kg karışık sivri biber
*1 kg kornişon
*1 kg havuç
*1 kg yeşil domates
*5 bas sarımsak
*1 bağ kereviz yaprağı
*1 Demet maydanoz
*Bir avuç nohut
*3 su bardağı kalın tuz
*3 su bardağı sirke
*1 yemek kaşığı limon tuzu
Poşette Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Tüm malzemeyi yıkayıp doğruyoruz Lahanaları 3 parmak genişliğinde, havuç ve domatesleri 3 e 4 e bölerek kornişon küçükse bütün büyükse 3 e bölerek, biberlerin büyük olanlarını 3 e bölerek doğruyoruz Maydanoz ve kereviz yapraklarını sapı ile kıyıp malzemeye katıyoruz Büyükçe bir tencerede yapın çok su salacak derin olsun
Tuzunu, sirkesini, limon tuzunu da katın karıştırın bir gece bekletin
Arada karıştırın Hiç su konmuyor kendi sularını salıyor Ertesi gün tuzuna sirkesine bakıp az ise ilave edin damak zevkine göre tabii Paket için kullanılan poşetlere eşit şekilde pay edin çıkan suyu paylaştırın Buzdolabi poşeti olmaz
Poşetlerin ağzını ip ile sımsıkı bağlayın Poşetlerin havasını almaya çalışın Bağlarken poşetin ağzını büzün su büzdüğünüz ağza kadar geliyor öyle bağlayın
Tüm poşetleri Tursu kabına doldurun Ben tekrar su koymuyorum Ağzını bu yüzden sıkı bağlayın
Serin karanlık bir yerde bekletin 2025 gün sonra hazır Gerekli miktarda açıldığı için kalanı el değmeden saklanmış oluyor Paket porsiyonlarınızı kendinize göre ayarlayın
Poşette istemem derseniz cam konserve kavanozuna da doldurabilirsiniz Afiyet olsun
*1 adet lahana
*1 kg karışık sivri biber
*1 kg kornişon
*1 kg havuç
*1 kg yeşil domates
*5 bas sarımsak
*1 bağ kereviz yaprağı
*1 Demet maydanoz
*Bir avuç nohut
*3 su bardağı kalın tuz
*3 su bardağı sirke
*1 yemek kaşığı limon tuzu
Poşette Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Tüm malzemeyi yıkayıp doğruyoruz Lahanaları 3 parmak genişliğinde, havuç ve domatesleri 3 e 4 e bölerek kornişon küçükse bütün büyükse 3 e bölerek, biberlerin büyük olanlarını 3 e bölerek doğruyoruz Maydanoz ve kereviz yapraklarını sapı ile kıyıp malzemeye katıyoruz Büyükçe bir tencerede yapın çok su salacak derin olsun
Tuzunu, sirkesini, limon tuzunu da katın karıştırın bir gece bekletin
Arada karıştırın Hiç su konmuyor kendi sularını salıyor Ertesi gün tuzuna sirkesine bakıp az ise ilave edin damak zevkine göre tabii Paket için kullanılan poşetlere eşit şekilde pay edin çıkan suyu paylaştırın Buzdolabi poşeti olmaz
Poşetlerin ağzını ip ile sımsıkı bağlayın Poşetlerin havasını almaya çalışın Bağlarken poşetin ağzını büzün su büzdüğünüz ağza kadar geliyor öyle bağlayın
Tüm poşetleri Tursu kabına doldurun Ben tekrar su koymuyorum Ağzını bu yüzden sıkı bağlayın
Serin karanlık bir yerde bekletin 2025 gün sonra hazır Gerekli miktarda açıldığı için kalanı el değmeden saklanmış oluyor Paket porsiyonlarınızı kendinize göre ayarlayın
Poşette istemem derseniz cam konserve kavanozuna da doldurabilirsiniz Afiyet olsun