iltasyazilim
FD Üye
Pötibör Pasta Tarifinin Malzeme Listesi
2 paket, pötibör bisküvi
340 gram (2 su bardağı) toz şeker
5 su bardağı, su
1 limon kabugu rendesi
5 yemek kaşığı nişasta
25 gram kakao
Üzerini süslemek için:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Öncelikle orta boy bir tencereye 340 gram, 2 su bardağı şekeri alalım Üzerine beş su bardağı suyu ilave edelim kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım Şeker eridikten sonra beş kaşık nişastayı ilave edelim ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyelim Daha sonra üzerine 25 gram kakaoyu ekleyelim muhallebinin içine ve sürekli karıştıralım yine, bu aşamada topaklanmasını önlemeliyiz Süreli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayalım Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim eğer biraz mayhoş bir tadı olsun istiyorsanız 1 tane limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz muhallebinin içine ve tekrar karıştırıyoruz fazla kaynatmamız gerekiyor çünkü çikolata sosunuz yanabilir Cam tepsiye bisküvileri dizelim bir sıra, daha sonra üzerine bol çikolata sosu dökelim Daha sonra bir sıra yine bisküvi dizelim ve tekrar üzerine çikolata sosu dökelim 3 sıra bisküvileri dizelim ve üzerine yine çikolata sosu dökerek yayalım ve son olarak hindistan cevizi ile üzerini süsleyelim Hazırladığımız Pötibör Pastayı 34 saat buzdolabında dinlendirelim, buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servise sunalım Afiyet şeker olsun
2 paket, pötibör bisküvi
340 gram (2 su bardağı) toz şeker
5 su bardağı, su
1 limon kabugu rendesi
5 yemek kaşığı nişasta
25 gram kakao
Üzerini süslemek için:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Öncelikle orta boy bir tencereye 340 gram, 2 su bardağı şekeri alalım Üzerine beş su bardağı suyu ilave edelim kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım Şeker eridikten sonra beş kaşık nişastayı ilave edelim ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyelim Daha sonra üzerine 25 gram kakaoyu ekleyelim muhallebinin içine ve sürekli karıştıralım yine, bu aşamada topaklanmasını önlemeliyiz Süreli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayalım Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim eğer biraz mayhoş bir tadı olsun istiyorsanız 1 tane limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz muhallebinin içine ve tekrar karıştırıyoruz fazla kaynatmamız gerekiyor çünkü çikolata sosunuz yanabilir Cam tepsiye bisküvileri dizelim bir sıra, daha sonra üzerine bol çikolata sosu dökelim Daha sonra bir sıra yine bisküvi dizelim ve tekrar üzerine çikolata sosu dökelim 3 sıra bisküvileri dizelim ve üzerine yine çikolata sosu dökerek yayalım ve son olarak hindistan cevizi ile üzerini süsleyelim Hazırladığımız Pötibör Pastayı 34 saat buzdolabında dinlendirelim, buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servise sunalım Afiyet şeker olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.