iltasyazilim
FD Üye
Prasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı elma sirkesi
Hamurun her katına koymak için;
*100 gram margarin eritilmiş
*Yarım su bardağı sıvı yağı
Pırasa harcı için;
*700 gram ince ince doğranmış pırasa
*4 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 su bardağı beyaz peynir
Prasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamur için:
Un tuz sirke ve suyu ekleyip güzelce yoğuralım Yarım saat dinlenmesi için bırakıyoruz Dinlendikten sonra hamuru ikiye ayırıp her birini 6’ya ayırıp beze yapalım Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerine yağı ve margarin karışımından bir yada iki kaşık koyalım 6 kat olunca son kata yağlı karışımdan sürmüyoruzç Hamuru tepsini büyüklüğüne göre açıyoruz
Tepsimizi yağlıyoruz ve hamuru üzerine koyuyoruz
Diğer hamuruda aynı şekilde yapıyoruz
Pırasalı iç harç için:
Zeytin yağı bir tencereye alalım Üzerine pırasayı ilave edip orta ateşte kavuralım Tuzu, karabiber ve pul biberi ekleyelim
Pırasaların suyu çekince ocağı kapatıp, soğutalım Soğuduktan sonra beyaz peyniri ekleyip, tepsideki hamurun üzerine güzelce yayalım Üzerinede diğer hamuru koyup, keselim Sonrada artan margarin ve yağı karışımının hepsini güzelce üzerine yayalım ve 180 derecelik fırında 30 35 dakika pişirelim
Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı elma sirkesi
Hamurun her katına koymak için;
*100 gram margarin eritilmiş
*Yarım su bardağı sıvı yağı
Pırasa harcı için;
*700 gram ince ince doğranmış pırasa
*4 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 su bardağı beyaz peynir
Prasalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamur için:
Un tuz sirke ve suyu ekleyip güzelce yoğuralım Yarım saat dinlenmesi için bırakıyoruz Dinlendikten sonra hamuru ikiye ayırıp her birini 6’ya ayırıp beze yapalım Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerine yağı ve margarin karışımından bir yada iki kaşık koyalım 6 kat olunca son kata yağlı karışımdan sürmüyoruzç Hamuru tepsini büyüklüğüne göre açıyoruz
Tepsimizi yağlıyoruz ve hamuru üzerine koyuyoruz
Diğer hamuruda aynı şekilde yapıyoruz
Pırasalı iç harç için:
Zeytin yağı bir tencereye alalım Üzerine pırasayı ilave edip orta ateşte kavuralım Tuzu, karabiber ve pul biberi ekleyelim
Pırasaların suyu çekince ocağı kapatıp, soğutalım Soğuduktan sonra beyaz peyniri ekleyip, tepsideki hamurun üzerine güzelce yayalım Üzerinede diğer hamuru koyup, keselim Sonrada artan margarin ve yağı karışımının hepsini güzelce üzerine yayalım ve 180 derecelik fırında 30 35 dakika pişirelim
Afiyet olsun