iltasyazilim
FD Üye
*
Pratik Acılı Acısız Domates Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet olgun domates
*1 adet soğan
*1 adet kırmızı biber
*1 adet kırmızı biberin yeşilinden
*2 diş sarımsak büyükse 1 adette olur
*Maydanoz
Soslamak için :
*2 yemek kaşığı acı biber salçası
*Zeytin Yağı
*Yarım limon
*Tuz
Pratik Acılı Acısız Domates Ezmesi Tarifi Yapılışı Domatesin altından çaprazlamasına çizik atıyoruz ve kaynar suda bekletiyoruz, bu işlem domatesin kabuklarını kolaylıkla soyulmasını sağlayacak, o sırada soğan, biberler, sarımsak ve maydanozu robotta çekiyoruz, ve süzgece koyup fazla suyunu süzüyoruz, o sırada domatesin kabuklarını soyuyoruz ve onuda robottan geçiriyoruz ve onuda süzgece alıyoruz bir kaç defa sallayarak domatesin fazla suyunu saldırmadan karıştırma kabımıza alıyoruz ve acı biber salçasını, acı sevmeyenler tatlı biber salçası da kullanabilir, İstediğiniz miktarda zeytin yağı ve tuzumuzu limonunu sıkıp güzelce karıştırıyoruz, ben elimle karıştırdım çünkü salçayı güzelce yedirmek gerek Afiyet olsun Yemeklerinizin yanında kahvaltıda ekmeğe sürmelik çok güzel bir lezzet Not : ağzı kapalı dolapta 10 gün saklaya bilirsiniz, her gün meze yapmak için uğraşmazsınız Afiyetle kalın
Pratik Acılı Acısız Domates Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet olgun domates
*1 adet soğan
*1 adet kırmızı biber
*1 adet kırmızı biberin yeşilinden
*2 diş sarımsak büyükse 1 adette olur
*Maydanoz
Soslamak için :
*2 yemek kaşığı acı biber salçası
*Zeytin Yağı
*Yarım limon
*Tuz
Pratik Acılı Acısız Domates Ezmesi Tarifi Yapılışı Domatesin altından çaprazlamasına çizik atıyoruz ve kaynar suda bekletiyoruz, bu işlem domatesin kabuklarını kolaylıkla soyulmasını sağlayacak, o sırada soğan, biberler, sarımsak ve maydanozu robotta çekiyoruz, ve süzgece koyup fazla suyunu süzüyoruz, o sırada domatesin kabuklarını soyuyoruz ve onuda robottan geçiriyoruz ve onuda süzgece alıyoruz bir kaç defa sallayarak domatesin fazla suyunu saldırmadan karıştırma kabımıza alıyoruz ve acı biber salçasını, acı sevmeyenler tatlı biber salçası da kullanabilir, İstediğiniz miktarda zeytin yağı ve tuzumuzu limonunu sıkıp güzelce karıştırıyoruz, ben elimle karıştırdım çünkü salçayı güzelce yedirmek gerek Afiyet olsun Yemeklerinizin yanında kahvaltıda ekmeğe sürmelik çok güzel bir lezzet Not : ağzı kapalı dolapta 10 gün saklaya bilirsiniz, her gün meze yapmak için uğraşmazsınız Afiyetle kalın