
Çocukken çok yaptığımız acılı kuru pasta harika bir atıştırmalık. Ağızda dağılan kıvamı ve lezzetiyle yedikçe yediren acılı kuru pasta çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Çayın yanında servis etmek için hazırlayabileceğiniz acılı kuru pastanın tanımına metnimizden ulaşabilirsiniz.
Acılı, baharatlı ve farklı tanımları seviyorsanız süper bir tanımımız var. Hem acılı hem de kıyır kıyır tadı olan pastanelerde de satılan bu tanım çok kısa vadede hazırlanıyor. Püf noktası yalnızca içerisindeki gereçlerin oda sıcaklığında olması. Bunun dışında kolaylıkla pişirebilirsiniz. Gelin birlikte acı kuru pastayı hazırlayalım. En hoş çay saatlerinize eşlik edecek enfes lezzet haberimizin detaylarında.
ACILI KURU PASTA TANIMI:
MATERYALLER
2, 5 bardak un
1 paket tereyağ, yada margarin
1 yemek kaşığı likit yağ
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet yumurta
Çörek otu

YAPILIŞI
Bir kabın içerisine unu alın. Ortasını açıp yumurtanın aklarını koyun. Birazcık yoğurduktan sonra kalan materyallerini ek ederek, şıkça yoğurun.
Hazır hale gelen hamurdan istediğiniz hali verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin.
180 raddede hafif kızarana kadar pişirin.
Velev sıcak isterseniz soğuk bir biçimde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...