iltasyazilim
FD Üye
Pratik Ama Lezzetli Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
*2 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*İsteme göre peynir isterseniz maydanozda ekleyebilirsiniz
Pratik Ama Lezzetli Tava Böreği Tarifi Yapılışı Önce sosunu hazırlayalım yumurtaları, süt ve sıvı yağı bir kaba alıp, iyice karıştıralım ve sosunu hazırlayalım
Orta boy teflon bir tavaya azıcık sıvı yağ koyup eritelim ve tavanın her yerini yağlayalım
İçine 1 bütün yufkanın ortasını tavaya yerleştirelim ve kenarlarını dışarıya sarkıtalım
Sosu kaşıkla yufkanın her yerine gezdirip kaşığın tersiyle yayalım
Diğer 2 Yufkayı elimizle ikiye bölelim
Yarısını bu sosun içine sokup çıkaralım ve tavanın ortasına düzgünce yayalım
Diğer yarısını da aynı şekilde yapalım Toplamda 2 yufka kullanmış olduk
Şimdi buraya iç harcından koyalım Ben beyaz peynir doğradım ince şekilde
Şimdi 3 Yufkayı tekrar İkiye bölelim ve parçalardan her birini sosa sokup çıkaralım ve peynirin üstüne sırayla yayalım
En son tavanın dışına sarkan yufkaları tavanın içindeki yufkaların üstüne düzgünce yerleştirelim ( ortaya doğru ) yufka kısmı hazır
Kabın dibinde kalan son sosu kaşıkla yufkanın her yerine dökelim ve böreğimiz hazır
Bu şekilde orta ateşte önlü arkalı pişirelim Ben tencere kapağı ile çevirerek yaptım Afiyet olsun
*3 yufka
*2 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*İsteme göre peynir isterseniz maydanozda ekleyebilirsiniz
Pratik Ama Lezzetli Tava Böreği Tarifi Yapılışı Önce sosunu hazırlayalım yumurtaları, süt ve sıvı yağı bir kaba alıp, iyice karıştıralım ve sosunu hazırlayalım
Orta boy teflon bir tavaya azıcık sıvı yağ koyup eritelim ve tavanın her yerini yağlayalım
İçine 1 bütün yufkanın ortasını tavaya yerleştirelim ve kenarlarını dışarıya sarkıtalım
Sosu kaşıkla yufkanın her yerine gezdirip kaşığın tersiyle yayalım
Diğer 2 Yufkayı elimizle ikiye bölelim
Yarısını bu sosun içine sokup çıkaralım ve tavanın ortasına düzgünce yayalım
Diğer yarısını da aynı şekilde yapalım Toplamda 2 yufka kullanmış olduk
Şimdi buraya iç harcından koyalım Ben beyaz peynir doğradım ince şekilde
Şimdi 3 Yufkayı tekrar İkiye bölelim ve parçalardan her birini sosa sokup çıkaralım ve peynirin üstüne sırayla yayalım
En son tavanın dışına sarkan yufkaları tavanın içindeki yufkaların üstüne düzgünce yerleştirelim ( ortaya doğru ) yufka kısmı hazır
Kabın dibinde kalan son sosu kaşıkla yufkanın her yerine dökelim ve böreğimiz hazır
Bu şekilde orta ateşte önlü arkalı pişirelim Ben tencere kapağı ile çevirerek yaptım Afiyet olsun