iltasyazilim
FD Üye
Mevsimiyken ayva tatlısını da yapıp arşivime eklemezsem olmazdı Görüntüsüyle büyüleyen, damaklarda mayhoş bir tat bırakan ayva tatlısını biz çok beğendik
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*8 Türk kahvesi fincanı şeker (damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
*2 Türk kahvesi fincanı su
*56 adet karanfil
Üzeri için:
*Dövülmüş fındık (arzuya göre krema, krem şanti veya kaymak kullanabilirsiniz)
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar yıkanır ve kabukları soyulur Ardından ikiye bölünerek çekirdekleri bir kaba alınır Ayvaların ortaları temizlenir Tencereye dizilir Her bir ayvanın üzerine birer fincan şeker dökülür Ardından tencerenin dibine ayva çekirdekleri, karanfil ve su koyulur Kapağı kapatılarak kaynayana kadar orta hararetli ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır
Ben 1,5 saat kadar pişirdim Ve rengi güzel oldu bence Ardından ocaktan alınır
Burada ben ocaktan aldıktan sonra kapağını hiç açmadım Kapağı kapalı şekilde kendi halinde soğudu Ve içerisindeki ayvanın şurubu da iyice jöle kıvamını aldı
Servis esnasında her bir ayva servis tabağına alınır Üzerlerine tencereden jöle kıvamındaki şurubundan kaşıkla koyulur Fındık serpilerek servis yapılır
::Afiyet Olsun::
*
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*8 Türk kahvesi fincanı şeker (damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
*2 Türk kahvesi fincanı su
*56 adet karanfil
Üzeri için:
*Dövülmüş fındık (arzuya göre krema, krem şanti veya kaymak kullanabilirsiniz)
Pratik Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar yıkanır ve kabukları soyulur Ardından ikiye bölünerek çekirdekleri bir kaba alınır Ayvaların ortaları temizlenir Tencereye dizilir Her bir ayvanın üzerine birer fincan şeker dökülür Ardından tencerenin dibine ayva çekirdekleri, karanfil ve su koyulur Kapağı kapatılarak kaynayana kadar orta hararetli ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır
Ben 1,5 saat kadar pişirdim Ve rengi güzel oldu bence Ardından ocaktan alınır
Burada ben ocaktan aldıktan sonra kapağını hiç açmadım Kapağı kapalı şekilde kendi halinde soğudu Ve içerisindeki ayvanın şurubu da iyice jöle kıvamını aldı
Servis esnasında her bir ayva servis tabağına alınır Üzerlerine tencereden jöle kıvamındaki şurubundan kaşıkla koyulur Fındık serpilerek servis yapılır
::Afiyet Olsun::
*