iltasyazilim
FD Üye
Pratik Az Ölçülü Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı nohut
*Yarim su bardağı kuru fasulye
*1, 5 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı kuru kayısı
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*34 adet kuru incir
*Büyükçe bir elma
*1’er fiske tuz ve karabiber
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 limon yada portakal kabuğu rendesi
Pratik Az Ölçülü Aşure Tarifi Yapılışı
Geceden nohut kuru fasulye ve buğdayı sıcak suda ıslatıyoruz Ertesi gün ayrı tencerelerde üçünü de haşlıyoruz üzerlerinde biriken köpükleri temizleyerek Her biri tamamen yumuşayınca büyükçe bir tencereye üçünü de süzerek alıyoruz kaynar temiz su ekliyoruz 23 lt kadar (Bu sırada kuru incir kayısı ve üzümü minik doğrayarak sıcak suda bekletiyoruz) 15 dk beraber kaynadıktan sonra içine tuz karabiber kuru kayisi üzüm inciri minik doğranmış elmayı ve limon kabuğu rendesini ekliyoruz 10 dk kadar sonra sütü kaynatarak ekliyoruz Bu şekilde bi 15 dk kadar daha kaynadıktan sonra en son şekerimizi ekliyoruz ve 10 dk kadar sonra altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz Dilediğimiz gibi süslüyoruz Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz Afiyet olsun
*Yarım su bardağı nohut
*Yarim su bardağı kuru fasulye
*1, 5 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı kuru kayısı
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*34 adet kuru incir
*Büyükçe bir elma
*1’er fiske tuz ve karabiber
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 limon yada portakal kabuğu rendesi
Pratik Az Ölçülü Aşure Tarifi Yapılışı
Geceden nohut kuru fasulye ve buğdayı sıcak suda ıslatıyoruz Ertesi gün ayrı tencerelerde üçünü de haşlıyoruz üzerlerinde biriken köpükleri temizleyerek Her biri tamamen yumuşayınca büyükçe bir tencereye üçünü de süzerek alıyoruz kaynar temiz su ekliyoruz 23 lt kadar (Bu sırada kuru incir kayısı ve üzümü minik doğrayarak sıcak suda bekletiyoruz) 15 dk beraber kaynadıktan sonra içine tuz karabiber kuru kayisi üzüm inciri minik doğranmış elmayı ve limon kabuğu rendesini ekliyoruz 10 dk kadar sonra sütü kaynatarak ekliyoruz Bu şekilde bi 15 dk kadar daha kaynadıktan sonra en son şekerimizi ekliyoruz ve 10 dk kadar sonra altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz Dilediğimiz gibi süslüyoruz Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.