Tuzlu kurabiye denilince akla ağızda dağılan üzerine bir yudum çayla bir arada harika giden tadına doyum olmayan bir tat geliyorsa bu tanım tam size nazaran. Meskende olan gereçlerle yapabileceğiniz tuzlu badem kurabiye ismini biçiminden alıyor. Pekala tuzlu badem kurabiye nasıl yapılır?
Hazırladığımız bu tanımı görünce pastaneden kurabiye almaya son vereceksiniz. Misafirlerinizin şaşıracağı hem prodüksiyonu çok yalın olan tuzlu badem kurabiye, ağızda dağılan kıvamı ve damaklarda iz bırakan enfes tadıyla adeta kendine hayran bırakıyor. Uzun müddet kavanozda da saklayabileceğiniz tuzlu badem kurabiyesinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Tuzlu badem kurabiyesini sizler de kesinlikle denemelisiniz.
TUZLU BADEM KURABİYESİ TANIMI:
GEREÇLER
1 paket margarin ya da tereyağ
Yarım su bardağı likit yağ
1 adet yumurta akı
1 su bardağı nişasta
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Öncelikle tüm gereçlerin oda sıcaklığında olmasına ihtimam göstermelisiniz.
Yağı hafifçe tavada eritip, karıştırma kabının içerisine alın.
Akabinde un hariç tüm materyalleri ekleyerek yavaş yavaş karıştırın.
En son unu eleyerek kıvam almasını sağlayın. Hamuru dinlenmesi için üzerini kapatarak 10 dakika kadar bekletin.
Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika kadar dolapta dinlendirdikten sonra yuvarlayarak, oval biçim verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurtasını sürün.
175 radde fırında kızarana kadar pişirip, dinlenmesi için kenara alın.
Hafif soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...