iltasyazilim
FD Üye
Pratik Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*6 yemek kaşığı yoğurt
*2 paket kabartma tozu
*5 su bardağı un
*1 su bardağı su
*3 küp şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
*Peynir ( isteğe bağlı patatesli de olabilir kıymalı vs ıspanaklı da olabilir)
Pratik Bazlama Tarifi Yapılışı Merhaba bayanlar benim fazla vaktim yok maya o yüzden kullanmadım ,kabartma tozu kullandım çok çabuk oldu lezzetçe yerinde oldu inş sizinde hoşunuza gider?
1
*Yoğurdu suyu derin bir kaba alıp çırpalım sonra tuzu şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim
*Sonra unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
*En son kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım
*Portakal büyüklüğünde (resimde olduğu gibi yanı)* bezeler haline getirelim
*Sonra oklavayla 2 cm kalınlığında açalım ,yağsız ısınmış tavada çevire çevire kızartalım, afiyet olsun
*6 yemek kaşığı yoğurt
*2 paket kabartma tozu
*5 su bardağı un
*1 su bardağı su
*3 küp şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
*Peynir ( isteğe bağlı patatesli de olabilir kıymalı vs ıspanaklı da olabilir)
Pratik Bazlama Tarifi Yapılışı Merhaba bayanlar benim fazla vaktim yok maya o yüzden kullanmadım ,kabartma tozu kullandım çok çabuk oldu lezzetçe yerinde oldu inş sizinde hoşunuza gider?
1
*Yoğurdu suyu derin bir kaba alıp çırpalım sonra tuzu şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim
*Sonra unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
*En son kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım
*Portakal büyüklüğünde (resimde olduğu gibi yanı)* bezeler haline getirelim
*Sonra oklavayla 2 cm kalınlığında açalım ,yağsız ısınmış tavada çevire çevire kızartalım, afiyet olsun