iltasyazilim
FD Üye
Pratik Buhara Pilavı (Mükemmel Pilav Tarifi ) İçin Malzemeler
*200 gr Kuşbaşı et yada tavuk
*1 su bardağı pirinç
*Hazır garnitür 2 avuç kadar
*Tereyağı
Pratik Buhara Pilavı (Mükemmel Pilav Tarifi ) Yapılışı
Pirinç üstüne tuz atılıp kaynar suda 15 25 dakika bekletilir
Etler kısık ateşte kendi buharında kavrulur
Kaynar suda bekleyen pirinç ‘i yıkanıp süzün Tereyağında kavurun 1 5 su bardağından biraz fazla su dökün ben bulyon da atıyorum arzuya göre tabi
yıkanan garnitür de pilavın üzerine karıştırmadan atılır Pişen pilavı bir kase yardımıyla en dibe et ve üzerine pilavı koyup servis tabağına alıyoruz Çok güzel bir lezzet tavsiye ederim*
*200 gr Kuşbaşı et yada tavuk
*1 su bardağı pirinç
*Hazır garnitür 2 avuç kadar
*Tereyağı
Pratik Buhara Pilavı (Mükemmel Pilav Tarifi ) Yapılışı
Pirinç üstüne tuz atılıp kaynar suda 15 25 dakika bekletilir
Etler kısık ateşte kendi buharında kavrulur
Kaynar suda bekleyen pirinç ‘i yıkanıp süzün Tereyağında kavurun 1 5 su bardağından biraz fazla su dökün ben bulyon da atıyorum arzuya göre tabi
yıkanan garnitür de pilavın üzerine karıştırmadan atılır Pişen pilavı bir kase yardımıyla en dibe et ve üzerine pilavı koyup servis tabağına alıyoruz Çok güzel bir lezzet tavsiye ederim*