
Hafta sonu kahvaltılarında çok ziyade kalori almak bayanların endişeli düşü haline geldi. Hazırladığımız bu tanımda hiç karbonhidrat bulunmuyor. Un ve maya içermediği için hiç bekletmeden pratik bir halde hazırlayabileceğiniz bulut ekmeği tanımını siz de çok beğeneceksiniz. İşte pratik bulut ekmeği tanımı...
Kıyır kıyır ağızda dağılan tadı, üzerine süreceğiniz enfes reçeller de harika ikili olacak bulut ekmekler sabah kahvaltılarında sağlıklı beslenmek birebir devranda ekmek yemek istemeyenlerin çok beğeneceği tarifler arasında taraf alıyor. Prodüksiyonu nispeten kolay ve hiç yağ koymadan pişirilen bulut ekmekleri sıcak sıcak çayla bir arada çok uygun gidecek.
PRATİK BULUT EKMEĞİ TANIMI:
MATERYALLER
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı Labne peyniri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzerine isteğe nazaran;
haşhaş yahut rendelenmiş mozzerella

YAPILIŞI
Tarife başlamadan evvel materyallerin kesinlikle oda ısısında olmasına itina gösterin. Daha sonra yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
Yumurtanın akı ile kabartma tozunu krema olana kadar çırpın. Sonrasında yumurtanın sarısıyla labne peynirini ek edip karıştırın.
Spatulayla iki karışımı birbiriyle karıştırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine kaşıkla dağıtın.
Evvelden ısınmış fırında 180 kademede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...