Burma baklava yıllardır Türk mutfağında yapılan klasik baklavadan prodüksiyonu daha pratik olan bir tatlı çeşididir. Oklavaya sarılarak yapılan burma baklavanın sunumu da harikadır. Misafirlerinize bayramda enfes bir burma baklava ikram etmek istiyorsanız kesinlikle tanımımızı denemelisiniz.
Sarığı burma, dolangel, oklava tatlısı, burma tatlısı üzere birçok ismi olan bu tatlı çocukluk yıllarımızdan itibaren bayramlarda sofralarda yanını alır. Evde yapılabilecek ve baklava lezzetini aratmayacak tatlılardan olan burma baklava birçok tatlı tutkunu tarafından merak ediliyor. Burma baklava tanımı hangi materyalleri içeriyor? İşte ağızda dağılan lezzet, burma baklavanın tanımı...
BURMA BAKLAVA TANIMI:
GEREÇLER
Hamuru için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı likit yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
İçi için;
Yarım kilo ceviz yada fındık
Açmak için;
Nişasta
Üzeri için;
250 gram tereyağı
Şerbet için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Biraz limon
YAPILIŞI
Hamur gereçlerini şıkça yoğurarak yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra açacağınız büyüklüğe nazaran eşit kesimlere ayırın.
Bir yufkayı incecik biçimde açarak bol ölçüde ceviz koyun. Sonra yufkayı ortadan ikiye bölüp oklavaya sarıp oklavanın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Bu süreci bitene kadar uygulayın. Tepsi dolduğunda erimiş tereyağını üzerine gezdirerek evvelce ısıtılmış 180 nokta fırına verin.
Şıkça kızardığında hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine dökebilirsiniz. Bu adımda tatlının ılık olmasına ihtimam gösterin
Afiyet olsun...
BURMA BAKLAVA YAPMANIN PÜF NOKTALARI
- Hamuru yoğururken unu denetimli bir formda ek etmelisiniz. Pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvamda hamur olması gerekiyor.
- Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirmelisiniz.
- Hamurunuzu açacağınız yere nişasta serpin. Bu halde hamurun tabana yapışmasını engelleyecek ve daha kolay açılmasını sağlayacaksınız.
- Açacağınız bezenin üzerine de nişasta serpmelisiniz. Bu biçimde de hamurunuz oklavaya yapışmayacaktır.
- Tatlınızı denetimli bir halde pişirmelisiniz. Tatlıya şerbeti dökerken tatlının ılık şerbetin sıcak olması gerekmektedir.