Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik burma baklava nasıl yapılır?

Pratik burma baklava nasıl yapılır?
0
109

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Burma baklava yıllardır Türk mutfağında yapılan klasik baklavadan prodüksiyonu daha pratik olan bir tatlı çeşididir. Oklavaya sarılarak yapılan burma baklavanın sunumu da harikadır. Misafirlerinize bayramda enfes bir burma baklava ikram etmek istiyorsanız kesinlikle tanımımızı denemelisiniz.

Sarığı burma, dolangel, oklava tatlısı, burma tatlısı üzere birçok ismi olan bu tatlı çocukluk yıllarımızdan itibaren bayramlarda sofralarda yanını alır. Evde yapılabilecek ve baklava lezzetini aratmayacak tatlılardan olan burma baklava birçok tatlı tutkunu tarafından merak ediliyor. Burma baklava tanımı hangi materyalleri içeriyor? İşte ağızda dağılan lezzet, burma baklavanın tanımı...

fSRAq_1559384008_676.jpg

BURMA BAKLAVA TANIMI:

GEREÇLER

Hamuru için;

2 adet yumurta
1 çay bardağı likit yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un

İçi için;

Yarım kilo ceviz yada fındık

Açmak için;

Nişasta

Üzeri için;

250 gram tereyağı

Şerbet için;

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Biraz limon

itDZr_1559383515_0416.jpg

YAPILIŞI

Hamur gereçlerini şıkça yoğurarak yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra açacağınız büyüklüğe nazaran eşit kesimlere ayırın.

Bir yufkayı incecik biçimde açarak bol ölçüde ceviz koyun. Sonra yufkayı ortadan ikiye bölüp oklavaya sarıp oklavanın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Bu süreci bitene kadar uygulayın. Tepsi dolduğunda erimiş tereyağını üzerine gezdirerek evvelce ısıtılmış 180 nokta fırına verin.

Şıkça kızardığında hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine dökebilirsiniz. Bu adımda tatlının ılık olmasına ihtimam gösterin

Afiyet olsun...

ysUXi_1559384039_7281.jpg

BURMA BAKLAVA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

- Hamuru yoğururken unu denetimli bir formda ek etmelisiniz. Pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvamda hamur olması gerekiyor.

- Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirmelisiniz.

- Hamurunuzu açacağınız yere nişasta serpin. Bu halde hamurun tabana yapışmasını engelleyecek ve daha kolay açılmasını sağlayacaksınız.

- Açacağınız bezenin üzerine de nişasta serpmelisiniz. Bu biçimde de hamurunuz oklavaya yapışmayacaktır.

- Tatlınızı denetimli bir halde pişirmelisiniz. Tatlıya şerbeti dökerken tatlının ılık şerbetin sıcak olması gerekmektedir.
 
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt