iltasyazilim
FD Üye
Pratik Buzluk Böreği ( El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*1821 adet baklava yufkası
Sosu için;
*1 +14 çay bardağı maden suyu
*12 çay bardağı süt
*12 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı;
*4 5 adet patates
*1 adet kuru soğan rendesi
*Sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz
Üzerine;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Pratik Buzluk Böreği ( El Açması Tadında) Tarifi Yapılışı Ani misafirlerde ve davetlerde sofrayı süsleyen tadan herkesin çok beğendiği muhteşem böreklerim?Daha öncede baklava yufkasıyla çok denedim üzerini soslamadan buzluğa koyuyordum ama böyle çok daha yumuşak ve lezzetli oldu baklava yufkasıyla yapıldığı hiç anlaşılmadı el açması sandılar
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım ki soğusun Patateslerin kabuklarını soyalım küpler halinde haşlamaya bırakalım haşlanan patateslerin suyunu süzelim ezelim Rende soğanı sıvı yağında biraz kavuralım salçayı ilave edelim kavurmaya devam edelim sonra haşlanan patatesleri ekleyip tuzunu ilave edip altını kapatalım soğumaya bırakalım
Baklava yufkasını poşetinden çıkaralım altına yufkaların sarılı olduğu naylonu koyalım üzerine de temiz bez örtelim kurumasınlar
Böreklerimizi 3 kat yufkadan yapıyoruz ilk kata sos sürmüyoruz İki tane yufka alıyoruz her yerine fırça ile sos sürüyoruz üçüncü kat yufkayı üzerine koyarak sosluyoruz İç harcı uzun tarafına yerleştiriyoruz rulo yaparak sarıyoruz (ne çok sıkı ne gevşek) 4 eşit parçaya kesiyoruz Yağlı kağıt serili fırın kabına birbirlerine değecek şekilde yanyana yerleştiriyoruz artan sosu üzerlerine sürüyoruz tüm sosu bitirelim Tüm işlem bitince naylon ile yufkaların üzerini kapatıyoruz poşetleyip buzluğa atıyoruz
Afiyet şifa olsun ?
*1821 adet baklava yufkası
Sosu için;
*1 +14 çay bardağı maden suyu
*12 çay bardağı süt
*12 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı;
*4 5 adet patates
*1 adet kuru soğan rendesi
*Sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz
Üzerine;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Pratik Buzluk Böreği ( El Açması Tadında) Tarifi Yapılışı Ani misafirlerde ve davetlerde sofrayı süsleyen tadan herkesin çok beğendiği muhteşem böreklerim?Daha öncede baklava yufkasıyla çok denedim üzerini soslamadan buzluğa koyuyordum ama böyle çok daha yumuşak ve lezzetli oldu baklava yufkasıyla yapıldığı hiç anlaşılmadı el açması sandılar
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım ki soğusun Patateslerin kabuklarını soyalım küpler halinde haşlamaya bırakalım haşlanan patateslerin suyunu süzelim ezelim Rende soğanı sıvı yağında biraz kavuralım salçayı ilave edelim kavurmaya devam edelim sonra haşlanan patatesleri ekleyip tuzunu ilave edip altını kapatalım soğumaya bırakalım
Baklava yufkasını poşetinden çıkaralım altına yufkaların sarılı olduğu naylonu koyalım üzerine de temiz bez örtelim kurumasınlar
Böreklerimizi 3 kat yufkadan yapıyoruz ilk kata sos sürmüyoruz İki tane yufka alıyoruz her yerine fırça ile sos sürüyoruz üçüncü kat yufkayı üzerine koyarak sosluyoruz İç harcı uzun tarafına yerleştiriyoruz rulo yaparak sarıyoruz (ne çok sıkı ne gevşek) 4 eşit parçaya kesiyoruz Yağlı kağıt serili fırın kabına birbirlerine değecek şekilde yanyana yerleştiriyoruz artan sosu üzerlerine sürüyoruz tüm sosu bitirelim Tüm işlem bitince naylon ile yufkaların üzerini kapatıyoruz poşetleyip buzluğa atıyoruz
Afiyet şifa olsun ?