iltasyazilim
FD Üye
Pratik Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 bardak un
*Göz kararı tuz
*Merdane ile açılacak hamur elde edelim
*Sıvı yağ (hamurları yağlamak için)
İç harcı için malzemeler;
*2 orta boy soğan
*2 domates
*3 patlıcan
*2 kaşık zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Pratik Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı
Unumuzu bir kaba koyup tuzu ekleyelim
Yavaş yavaş suyu ilave edip böreklik hamur elde edelim Hamuru 5 parçaya bölüp merdaneyle yuvarlak açalım Açtığımız hamuru bir tepsiye alıp yağlayalım, altını üstünü bolca ve diğer açtıklarımızı da yağlayıp yağlayıp üst üste koyalım ,on beş dakika bekletelim Daha sonra bir masada yada sinide elimizle kenarlardan yavaş yavaş açalım Yağlı olduğu için hemen açılacaktır İç harcını minik minik doğrayıp karıştıralım ve iç harcını serpip kol böreği gibi saralım ve tepsimize alalım üzerine bolca yağlayıp 170 derece ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim Afiyet olsun
*5 bardak un
*Göz kararı tuz
*Merdane ile açılacak hamur elde edelim
*Sıvı yağ (hamurları yağlamak için)
İç harcı için malzemeler;
*2 orta boy soğan
*2 domates
*3 patlıcan
*2 kaşık zeytin yağı
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Pratik Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı
Unumuzu bir kaba koyup tuzu ekleyelim
Yavaş yavaş suyu ilave edip böreklik hamur elde edelim Hamuru 5 parçaya bölüp merdaneyle yuvarlak açalım Açtığımız hamuru bir tepsiye alıp yağlayalım, altını üstünü bolca ve diğer açtıklarımızı da yağlayıp yağlayıp üst üste koyalım ,on beş dakika bekletelim Daha sonra bir masada yada sinide elimizle kenarlardan yavaş yavaş açalım Yağlı olduğu için hemen açılacaktır İç harcını minik minik doğrayıp karıştıralım ve iç harcını serpip kol böreği gibi saralım ve tepsimize alalım üzerine bolca yağlayıp 170 derece ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim Afiyet olsun