iltasyazilim
FD Üye
Pratik Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 yada 6 bardak un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*Su
Kızartmak için;
*Sıvı yağ;
İç harcı;
*Beyaz peynir
*Kaşar peyniri
*Maydanoz
Pratik Çiğ Börek Tarifi Yapılışı Pratik bir o kadar da lezzetli bir tarif hiç denememiş olanların bile çok kolay yapabileceği bir tarif Öncelikle geniş bir kaba su hariç bütün malzemeleri alıyoruz azar azar su ilave edip yoğuruyoruz ( Su ölçüsü vermedim sert bir hamur olacak) Yoğrulan hamurumuzu bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz dinlenen hamurumuzudan bezeler yapıyoruz daha sonra küçük daireler şeklinde açıp iç harcımızı ilave ediyoruz yarım ay şeklinde kapatıyoruz Bu işlemi bezelerimiz bitene kadar tekrarlayalım aşırı kızdırmamak kaydı ile kızdırılmış yağda kızartılır çabuk kızaran bir hamur kızartma işlemi sırasında kaşık yardımı ile yağdan alıp üst tarafta kalan hamurumuza biraz döküyoruz Bunun amacı hamuru kabartmak, bir yada iki defa bu işlemi kabarması için yapıyoruz sıcak olarak servis ediyoruz ( Ben beyaz peynir ile kaşar peynirini karıştırıp yapıyorum ailecek bu şekilde sevdiğimiz için)
Afiyet olsun
*5 yada 6 bardak un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*Su
Kızartmak için;
*Sıvı yağ;
İç harcı;
*Beyaz peynir
*Kaşar peyniri
*Maydanoz
Pratik Çiğ Börek Tarifi Yapılışı Pratik bir o kadar da lezzetli bir tarif hiç denememiş olanların bile çok kolay yapabileceği bir tarif Öncelikle geniş bir kaba su hariç bütün malzemeleri alıyoruz azar azar su ilave edip yoğuruyoruz ( Su ölçüsü vermedim sert bir hamur olacak) Yoğrulan hamurumuzu bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz dinlenen hamurumuzudan bezeler yapıyoruz daha sonra küçük daireler şeklinde açıp iç harcımızı ilave ediyoruz yarım ay şeklinde kapatıyoruz Bu işlemi bezelerimiz bitene kadar tekrarlayalım aşırı kızdırmamak kaydı ile kızdırılmış yağda kızartılır çabuk kızaran bir hamur kızartma işlemi sırasında kaşık yardımı ile yağdan alıp üst tarafta kalan hamurumuza biraz döküyoruz Bunun amacı hamuru kabartmak, bir yada iki defa bu işlemi kabarması için yapıyoruz sıcak olarak servis ediyoruz ( Ben beyaz peynir ile kaşar peynirini karıştırıp yapıyorum ailecek bu şekilde sevdiğimiz için)
Afiyet olsun