Dünyaca ünlü fasd food zincirlerinde satılan Coleslaw salatası, baharatlı çıtır tavuk kanatlarının yanına çok yakışıyor. Tadı damaklarda iz bırakan tıpkı vakitte vitamin kaynağı olan Coleslaw'a lahana salatası da diyebilirsiniz. Pekala Coleslaw nelerden oluşuyor ve nasıl yapılıyor? Karşılığı haberimizde...
Hatun günlerinin, kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan Amerikan salatasına rakip olacak lahana salatası, kızarmış tavuğun yanında mükemmel gidiyor. Prodüksiyonu nispeten pratik olan lahana salatası fasd food satıldığı yerlerde coleslaw olarak geçiyor. Lahana havuç ve kuru soğandan oluşan bu salataya asıl lezzet katan mayonez. Pekala coleslaw salatası nasıl yapılır? Coleslaw lahana salatasının içinde hangi gereçler var? Coleslaw lahana salatası yapmanın püf noktaları nelerdir?Tarifi haberimizin ayrıntılarında...
COLESLAW SALATASI TANIMI:
MATERYALLER
600 gram beyaz lahana
2 adet orta uzunluk havuç
1/2 adet küçük uzunluk kuru soğan
Sosu için;
6 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
YAPILIŞI
Beyaz lahanayı ince ince şıkça kıyın. Daha sonra havuçları da birebir biçimde kabuklarını soyup ince ince kıyın.
Kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeledikten sonra doğramış olduğunuz tüm malzemeyi derin bir salata kasesine alın.
Hazırlanan materyallerin üzerine sosu hazırlamak için taze sıkılmış limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve toz şekeri küçük bir çırpıcı yardımıyla toz şeker eriyene kadar karıştırın.
Mayonezi de ek ettikten sonra karıştırarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...