Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Diyet Pizza

Pratik Diyet Pizza

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pratik Diyet Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:

*(90g) 1 Su bardağından iki parmak eksik Tam Buğday Unu (Vollkornmehl)
*1 çay kaşığı (silme) Kabartma tozu
*1 Yumurta
*1 Yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı süt 1, 5%

Sosu için:

*2 Yemek kaşığı Domates Sosu (konserve Domates, Salça veya kendi yaptığınız Domates Sos olabilir)
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kekik
*Sarımsak isteğe bağlı (ben kullanmadım)

Üstüne:

*1 yemek kaşığı Ton balık (suyu süzülmüş yağsız olandan)
*1 kırmızı biber (dilimlenmiş)
*14 light mozerella peyniri
*Maydanoz isteğe bağlı
*Piştikten sonra üstüne ben kırmızı acı toz biber serptim

Pratik Diyet Pizza Tarifi Yapılışı Tavada yapabileceğiniz nefis ve pratik bir pizza tarifi sizlere sunmak istiyorum Diyette her zaman olmasa da arada canınız çektiğinde gönül rahatlığı ile yapıp yiyebilirsiniz Önecellikle Tabanını kalın seviyorsanız benim gibi küçük Tavada yapın çok fazla kalın sevmiyorsanız orta boy tava da pişirin derim Bu Tarif iki kişilikdir! Yarısından bir kişi rahatlıkla doyuyor
Toplam Kalorisi 635 dir bunu ikiye böldüğünüzde ise 318 Kalori almış oluyorsunuz ve bence bu bir öğün için çok iyi Şimdi geçelim tarifime
İlk olarak kabımızın içine un, yumurta, zeytinyağ, kabartma tozu ve sütümüzü alıyoruz ve çırpıyoruz Yapışkan bir hamur elde ediyoruz Tavamızı bir çay kaşığı zeytinyağ ile yağlıyoruz ve hamurumuzu içine eşit şekilde yayıyoruz ve ocağa alıp altını açıyoruz kısık ateşte 23 dk üstünde hafif baloncuklar olmaya başladığında Domates sosumuzu sürüyoruz, Ton balık, kırmızı biber, maydanoz ve mozerella peynirini döşüyoruz ve kapağı kapalı peyniri eriyene kadar pişiriyoruz Kapağı kapalı olduğu için buhardan çok fazla Su akıyorsa içine üstüne değmeyecek şekilde kağıt havlu kapatın eğer ki küçük Tavada pişiriyorsanız, büyük tavada sıkıntı olabilir ve üstüne yapışabilir dikkat edin!
Yaklaşık 510 dk sonra pizzamız hazır Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
Not: Bir öğün olarak yarısını yemenizi tavsiye ederim yanında Ayranla gayet doyurucu oluyor, eğer ki doymam diyorsanız yanında çok az yağlı küçük bir kase salata yiyebilirsiniz! Geri kalan yarısını saklama kabına koyup buzdolabında saklayabilirsiniz ve ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz

858,444Konular
980,894Mesajlar
29,490Kullanıcılar
TulparSon üye
Üst Alt