Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Ekmek Tatlısı

Pratik Ekmek Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pratik Ekmek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 bayat ekmek
*2 yumurta
*1, 5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı nişasta ( ben buğday kullandım)

Kızartmak için:

*Sıvı yağ

Şerbeti için :

*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Bir kaç damla limon

Krema için :

*4 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*8 yemek kaşığı şeker
*2 paket vanilya
*1 paket krem santi ( yani bir tane)

Süslemek için :

*Damla çikolata

Pratik Ekmek Tatlısı Tarifi Yapılışı Malzemesi çok gibi gözükse de çok değil hem pratik hemde ekmek ile yapılması çok güzel oluyor hem ekmek israf oluyor
Şimdi tarife geçelim
İlk önce şerbetini hazırlıyoruz
Sonra ekmekleri doğruyoruz dilim dilim sonra sıvı yağda kızartıyoruz ve ben uygun bir tepsiye aldım kızaran ekmekleri ve sonra kremayı hazırlıyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynamış olan kremayı bir tane vanilya ekleyip karıştırıyoruz ,soğumaya bırakıyoruz ,soğumuş olan kremanın içine krem şantiyi ekliyoruz ve bir vanilya daha ekleyip mikser ile çırpıyoruz
Ben kızarmış ekmekleri üçe ve dörde böldüm servis ederken kolay olsun diye ve aynı tepsiye koydum, sonra ilk önce şerbeti kızarmış ve dilimlenmiş olan ekmeklerin üstüne yaydım ve kepçe yardımı ile şerbetini çekmesini sağladım, *tatlımızın üstüne soğumuş olan kremayı döküyoruz, spatula ile güzelce düzleştirip
İsteye göre süslüyoruz, ben eşimin ve kendimin baş halflerini yazdım damla çikolata ile ve iki kalp yaptım
Şimdiden Afiyet olsun

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,112Kullanıcılar
Üst Alt