Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik el açması ıspanaklı börek tarifi

Pratik el açması ıspanaklı börek tarifi
0
131

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
el_acmasi_nefis_ispanakli_borek_tarifi_1554194083_1096.jpg

Konutta yapılan tüm yemekler ve tarifler dışarıdan hazır alınanlara nazaran daha leziz tıpkı hengamda sağlıklı olur. Sizlere herkesin çok severek yediği yapılışı biraz zahmetli olsa da tadına doyum olmayacak el açması nefis ıspanaklı böreğin tanımını veriyoruz. İşte pratik el açması nefis ıspanaklı börek tanımı:

Çay saati denildiğinde sizin de aklınıza şöyle kat kat ağızda dağılan, daha kokusuyla doyuran el açması börekler geliyor mu? Zahmetli olsa da imalatı herkesin gönüllerini fetheden el açması böreğin ıspanaklı olanının pratik tanımı bulduk. Fırından çıktığı an size yaşattığı nefis kokulu dakikalar için bizce bütün bu zahmete ve emeğe değecek olan enfes el açması ıspanaklı börek, bayan günlerinde de sofralarınızı şenlendirecek.

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK TANIMI:

GEREÇLER

2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Hamuru için;

2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su

İç harcı için;

1 bağ ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

JsQYG_1554193065_3353.jpg

YAPILIŞI

Tarife öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayın. Ispanakları bol suyun içerisinde şıkça yıkayıp, ayıklayın. Sirkeli suda bekletebilirsiniz. 

Soğanları küp küp doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp, soğanları kavurun.

Ispanakları ve tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

Kavrulan karışımı kenara alabilirsiniz.

Daha sonra hamuru hazırlayabilirsiniz. Derin bir kabın içerisine unu eleyin. Su, zeytinyağı, sirke ve tuzu ek ederek hamur pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.

Şıkça yoğrulan hamuru 8 kesime bölüp, bezeler yapın.

Bezelerin üzerini duru bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Fırının sıcak olması için evvelce 180 kademe ayarlayın. Bezeleri nişastalayarak genişletin. Yaklaşık servis tabağı büyüklüğüne gelen bezeleri düzgünce yağlayın.

4 tanesi üst üste gelecek formda getirin ve oklava yardımıyla 4 katı birlikte inceltin.

Tepsinizi erişmiş tereyağı ile şıkça yağlayın. Açtığınız hamuru tepsinin alt kısmına yerleştirin ve kenarlarını dışarı sahih hafifçe sarkıtın. Hazırlanan iç harcı eşit olacak formda dağıtın.

Üzerine kalan 4 parçayı birleştirerek açtığınız hamuru kapatın ve alt kenar ve üst kenarı birleştirerek içe gerçek yuvarlayın.

Hamurun orta kısmına bir çay bardağı koyarak üst katmadanda minik bir yuvarlak kesim kesin. Bu modül referans olacak formda yalnızca üst katmanın hamuruna dilim dilim kesikler atın.

Hazır hale gelen böreği şıkça yağlayıp, buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.

Dinlenen böreği fırında 35 dakika kadar kızartın. 

Pişen böreği dilimlerinden ayırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt