Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Etsiz Çiğköfte

Pratik Etsiz Çiğköfte

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pratik Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler SOS;

*1 su bardağı kışlık hazırladığımız domates sosu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karışık baharat
*1 tatlı kaşığ domates salçası

ÇİĞ KÖFTE;

*2 5 su bardağı kısırlık bulgur
*3 5 su bardağı kaynar su
*1 5 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 yemek kaşığ acılı sos
*2 yemek kaşığı salça
*1 çay bardağı pul biber
*1 diş sarımsak
*Yarım soğan
*2 su bardağı galeta unu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Pratik Etsiz Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Derin bir kabın içerisine bulguru alalım ve üzerine kaynar su döküp bekletelim Bu arada sosu hazırlayalım ben bu sosu makarna için yapmıştım 1 su bardağı kadar çiğköfteye de kattım Bir tavanın içerisine tüm malzemeleri alalım ve önce karıştırarak kaynatalım daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım Sosumuzu suyunu çeken bulgurun içerisine katalım Bu arada ben acılı sosu çiğköftecilerin dürümlerin içerisine kattığı acıdan kullandım Salça domates veya biber fark etmez ama ben biber kullanmanızı tavsiye ederim Soğan ve sarımsağı rendeleyelim Galeta ununu kıvamını kontrol ederek azar azar katalım Diğer malzemelerle beraber bulgurun içerisine katalım 30 dakika yoğuralım sıvı yağ yardımıyla şekillendirip servis tabağına alalım AFİYET OLSUN

Similar threads

Acılı Çiğköfte (Etsiz) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı ince bulgur (çiğköftelik) *2 domates rendelenmiş *1 kurusoğan *2 sarımsak (Soğanı ve sarımsağı iyice ezin) *4 çay kaşığı isot *2 çay kaşığı acı pulbiber *1 çay kaşığı kimyon, kuru nane, kekik *1 dolu yemek kaşığı domates salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Etsiz Patatesli Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı köftelik bulgur *4 orta boy patates ( haşlanmış) *3 su bardağı sıcak su ( bulguru ölçtüğümüz bardaktan 200ml) *1 adet soğan *5 diş sarımsak *3 yemek kaşığı domates salçası ( tepeli) *2 yemek kaşığı biber salçası ( tepemi) *3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı çiğköfte bulguru *1 5 bardak sıcak su *1 çay bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı pulbiber *1 yemek kaşığı isot *1 tatlı kaşığı sumak *1 çay kaşığı karabiber *1 çay kaşığı karabiber *1 çay kaşığı toz biber *1 çay kaşığı nane *1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Etsiz Basit Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ince bulgur *1 çorba kaşığı biber salçası *1 çorba kaşığı domates salçası *1 küçük soğan *34 diş sarımsak *1 tutam maydanoz *1 domates *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çorba kaşığı nar eksisi *İsot *Tuz *Biber Etsiz Basit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Cevizli Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı köftelik bulgur (ince ) *Yarım yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı biber salçası *1 veya 2 diş sarımsak *1 adet küçük soğan ( soğan büyük ise yarısını kullanın) *Tuz *Yarım çay kaşığı karabiber *1 tatlı kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt