iltasyazilim
FD Üye
Pratik Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler SOS;
*1 su bardağı kışlık hazırladığımız domates sosu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karışık baharat
*1 tatlı kaşığ domates salçası
ÇİĞ KÖFTE;
*2 5 su bardağı kısırlık bulgur
*3 5 su bardağı kaynar su
*1 5 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 yemek kaşığ acılı sos
*2 yemek kaşığı salça
*1 çay bardağı pul biber
*1 diş sarımsak
*Yarım soğan
*2 su bardağı galeta unu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pratik Etsiz Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Derin bir kabın içerisine bulguru alalım ve üzerine kaynar su döküp bekletelim Bu arada sosu hazırlayalım ben bu sosu makarna için yapmıştım 1 su bardağı kadar çiğköfteye de kattım Bir tavanın içerisine tüm malzemeleri alalım ve önce karıştırarak kaynatalım daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım Sosumuzu suyunu çeken bulgurun içerisine katalım Bu arada ben acılı sosu çiğköftecilerin dürümlerin içerisine kattığı acıdan kullandım Salça domates veya biber fark etmez ama ben biber kullanmanızı tavsiye ederim Soğan ve sarımsağı rendeleyelim Galeta ununu kıvamını kontrol ederek azar azar katalım Diğer malzemelerle beraber bulgurun içerisine katalım 30 dakika yoğuralım sıvı yağ yardımıyla şekillendirip servis tabağına alalım AFİYET OLSUN
*1 su bardağı kışlık hazırladığımız domates sosu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karışık baharat
*1 tatlı kaşığ domates salçası
ÇİĞ KÖFTE;
*2 5 su bardağı kısırlık bulgur
*3 5 su bardağı kaynar su
*1 5 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 yemek kaşığ acılı sos
*2 yemek kaşığı salça
*1 çay bardağı pul biber
*1 diş sarımsak
*Yarım soğan
*2 su bardağı galeta unu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pratik Etsiz Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Derin bir kabın içerisine bulguru alalım ve üzerine kaynar su döküp bekletelim Bu arada sosu hazırlayalım ben bu sosu makarna için yapmıştım 1 su bardağı kadar çiğköfteye de kattım Bir tavanın içerisine tüm malzemeleri alalım ve önce karıştırarak kaynatalım daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım Sosumuzu suyunu çeken bulgurun içerisine katalım Bu arada ben acılı sosu çiğköftecilerin dürümlerin içerisine kattığı acıdan kullandım Salça domates veya biber fark etmez ama ben biber kullanmanızı tavsiye ederim Soğan ve sarımsağı rendeleyelim Galeta ununu kıvamını kontrol ederek azar azar katalım Diğer malzemelerle beraber bulgurun içerisine katalım 30 dakika yoğuralım sıvı yağ yardımıyla şekillendirip servis tabağına alalım AFİYET OLSUN