iltasyazilim
FD Üye
Pratik Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*Yaklaşık 4 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*Çay kaşığının ucuyla tuz
İç malzemesi için;
*2 5 su bardağı ceviz veya fıstık
Şerbet için;
*5 su bardağı toz şeker
*3 5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Açmak için;
*Buğday nişastası 400 gram
*1 kaşık un
Üzeri için;
*200 gram tereyağ
*
Pratik Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru için önce bütün sıvı malzemeler ve yumurta yoğurma kabına alınır iyice karıştırılır
*İçerisine un tuz ve kabartma tozu ilave edilip yoğurulmaya başlanır
*Hamur yoğuruldukdan sonra 15 dk dinlenmeye bırakılır
*Bu sırada cevizler rondoda çok küçük olmayacak şekilde çekilir
*Şerbet için şeker ve su tencereye alınır iyice kaynatılır
*Kaynadıktan sonra içine limon ilave edilip ocağın altı kısılıp tekrar 5 dk daha kaynamaya bırakılır
*Daha sonra ocağın altı kapatılıp şerbet soğumaya bırakılır
*Dinlenen hamur 3 eşit bezeye bölünür daha sonra her bezeden 16 şar adet küçük bezeler ayrılır (toplam 48 adet)
*Hazırlanana bezeler tek tek nişasta ve unlu karışıma batırılıp açılır açtıkdan sonra üzerine tekrar nişasta ve unlu karışım ilave edilir
*16 adet olduktan sonra hamur nişasta yardımı ile büyütülüp tepsinizin boyutuna göre getirilir
*Üzerine bol ceviz eklenir bu şekilde tüm katlar açılır
*En son dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz
*Diğer yandan tereyağ iyice kızana kadar eritilir kızan tereyağının üstünden köpükleri atmayı unutmayın köpük üzerindeki siyah yanıkları oluşturur
*Kaynayan tereyağını baklavanızın üzerine eşit miktarda gezdirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
*Piştikten sonra fırından çıkarın ve elinizi tepsiye tuttuğunuzda elinizin yanmadığı kıvama gelince şerbetini dökün ve servise hazır afiyet olsun ?
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*Yaklaşık 4 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*Çay kaşığının ucuyla tuz
İç malzemesi için;
*2 5 su bardağı ceviz veya fıstık
Şerbet için;
*5 su bardağı toz şeker
*3 5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Açmak için;
*Buğday nişastası 400 gram
*1 kaşık un
Üzeri için;
*200 gram tereyağ
*
Pratik Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru için önce bütün sıvı malzemeler ve yumurta yoğurma kabına alınır iyice karıştırılır
*İçerisine un tuz ve kabartma tozu ilave edilip yoğurulmaya başlanır
*Hamur yoğuruldukdan sonra 15 dk dinlenmeye bırakılır
*Bu sırada cevizler rondoda çok küçük olmayacak şekilde çekilir
*Şerbet için şeker ve su tencereye alınır iyice kaynatılır
*Kaynadıktan sonra içine limon ilave edilip ocağın altı kısılıp tekrar 5 dk daha kaynamaya bırakılır
*Daha sonra ocağın altı kapatılıp şerbet soğumaya bırakılır
*Dinlenen hamur 3 eşit bezeye bölünür daha sonra her bezeden 16 şar adet küçük bezeler ayrılır (toplam 48 adet)
*Hazırlanana bezeler tek tek nişasta ve unlu karışıma batırılıp açılır açtıkdan sonra üzerine tekrar nişasta ve unlu karışım ilave edilir
*16 adet olduktan sonra hamur nişasta yardımı ile büyütülüp tepsinizin boyutuna göre getirilir
*Üzerine bol ceviz eklenir bu şekilde tüm katlar açılır
*En son dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz
*Diğer yandan tereyağ iyice kızana kadar eritilir kızan tereyağının üstünden köpükleri atmayı unutmayın köpük üzerindeki siyah yanıkları oluşturur
*Kaynayan tereyağını baklavanızın üzerine eşit miktarda gezdirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
*Piştikten sonra fırından çıkarın ve elinizi tepsiye tuttuğunuzda elinizin yanmadığı kıvama gelince şerbetini dökün ve servise hazır afiyet olsun ?