iltasyazilim
FD Üye
Pratik Garnitürlü Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*1 kavanoz garnitür
*2 patates
*2 havuç
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
*Maydanoz
*Dereotu
*İstediğiniz baharat
Yufkaları ıslatmak için;
*1 bardak süt
*1 maden sodası
*2 yumurta
Pratik Garnitürlü Börek Tarifi Yapılışı
Patates ve havuçları rendeleyip tavada hafif yumuşatıyoruz Ocaktan alıp bir kapta kaşarı dere otu maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırarak harcımızı hazırlıyoruz
Derin bir kapta süt soda ve yumurtaları iyice çırpıyoruz
Tepsimize ilk yufkamızı serip ıslatmak için hazırladığımız karışımı bir kepçe üzerine yediriyoruz ikinci yufkayı da koyup yine aynı işlemi yapıyoruz hazırladığımız garnitürlü harcın yarısını serperek her yerine dağıtıyoruz yine bir yufkayı üzerine açıp hazırladığımız sosu yediriyoruz ikinci yufkayı da serip yine sosumuzu her yere yediriyor kalan garnitürlü harcın hepsini yufkanın üzerine dağıtıyoruz Kalan iki yufka içinde aynı işlemi yapıyoruz kalan sosu yine ayırıp böreğimizi bıçakla kare kare olacak şekilde kesiyoruz ayırdığımız sosun hepsini böreğin her yerine gelecek şekilde döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk yada fırınınızın ayarına göre kontrol ederek üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Çıkardıktan sonra üzerine elinizle su serpiştiyoruz ve temiz bir bez üzerine seriyoruz
Afiyet olsun
*6 adet yufka
*1 kavanoz garnitür
*2 patates
*2 havuç
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
*Maydanoz
*Dereotu
*İstediğiniz baharat
Yufkaları ıslatmak için;
*1 bardak süt
*1 maden sodası
*2 yumurta
Pratik Garnitürlü Börek Tarifi Yapılışı
Patates ve havuçları rendeleyip tavada hafif yumuşatıyoruz Ocaktan alıp bir kapta kaşarı dere otu maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırarak harcımızı hazırlıyoruz
Derin bir kapta süt soda ve yumurtaları iyice çırpıyoruz
Tepsimize ilk yufkamızı serip ıslatmak için hazırladığımız karışımı bir kepçe üzerine yediriyoruz ikinci yufkayı da koyup yine aynı işlemi yapıyoruz hazırladığımız garnitürlü harcın yarısını serperek her yerine dağıtıyoruz yine bir yufkayı üzerine açıp hazırladığımız sosu yediriyoruz ikinci yufkayı da serip yine sosumuzu her yere yediriyor kalan garnitürlü harcın hepsini yufkanın üzerine dağıtıyoruz Kalan iki yufka içinde aynı işlemi yapıyoruz kalan sosu yine ayırıp böreğimizi bıçakla kare kare olacak şekilde kesiyoruz ayırdığımız sosun hepsini böreğin her yerine gelecek şekilde döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk yada fırınınızın ayarına göre kontrol ederek üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Çıkardıktan sonra üzerine elinizle su serpiştiyoruz ve temiz bir bez üzerine seriyoruz
Afiyet olsun