Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Garnitürlü Börek

Pratik Garnitürlü Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pratik Garnitürlü Börek Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet yufka
*1 kavanoz garnitür
*2 patates
*2 havuç
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
*Maydanoz
*Dereotu
*İstediğiniz baharat

Yufkaları ıslatmak için;


*1 bardak süt
*1 maden sodası
*2 yumurta

Pratik Garnitürlü Börek Tarifi Yapılışı
Patates ve havuçları rendeleyip tavada hafif yumuşatıyoruz Ocaktan alıp bir kapta kaşarı dere otu maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırarak harcımızı hazırlıyoruz
Derin bir kapta süt soda ve yumurtaları iyice çırpıyoruz
Tepsimize ilk yufkamızı serip ıslatmak için hazırladığımız karışımı bir kepçe üzerine yediriyoruz ikinci yufkayı da koyup yine aynı işlemi yapıyoruz hazırladığımız garnitürlü harcın yarısını serperek her yerine dağıtıyoruz yine bir yufkayı üzerine açıp hazırladığımız sosu yediriyoruz ikinci yufkayı da serip yine sosumuzu her yere yediriyor kalan garnitürlü harcın hepsini yufkanın üzerine dağıtıyoruz Kalan iki yufka içinde aynı işlemi yapıyoruz kalan sosu yine ayırıp böreğimizi bıçakla kare kare olacak şekilde kesiyoruz ayırdığımız sosun hepsini böreğin her yerine gelecek şekilde döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk yada fırınınızın ayarına göre kontrol ederek üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Çıkardıktan sonra üzerine elinizle su serpiştiyoruz ve temiz bir bez üzerine seriyoruz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt