iltasyazilim
FD Üye
Pratik Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Pratik Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti için uygun bir tencereye su ve şekeri koyup ocağa alıyoruz
*Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
*Hamuru için yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve irmiği karıştırıp, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz
*Ele yapışmayacak bir kıvamı olmalı
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı tepsiye diziyoruz
*180190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*Tatlıları fırından çıkarıp ilk sıcağı geçince soğuyan şerbeti döküyoruz
*Tatlılar şerbeti çekip soğuyunca servis edebilirsiniz
*Dilerseniz fırına vermeden üzerini fındık – fıstık ile süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN ?
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Pratik Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti için uygun bir tencereye su ve şekeri koyup ocağa alıyoruz
*Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
*Hamuru için yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve irmiği karıştırıp, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz
*Ele yapışmayacak bir kıvamı olmalı
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı tepsiye diziyoruz
*180190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*Tatlıları fırından çıkarıp ilk sıcağı geçince soğuyan şerbeti döküyoruz
*Tatlılar şerbeti çekip soğuyunca servis edebilirsiniz
*Dilerseniz fırına vermeden üzerini fındık – fıstık ile süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN ?