Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen revani tatlısının harika pratik tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Bir defa deneyeceklerin çok seveceği haşhaşlı revani tatlısını misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Evet meskende haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? Revani tatlısının püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için metnimize göz atabilirsiniz.
Türk mutfağında Revani severek tükettiğimiz şerbetli tatlılarımızdandır. Akşam yemeği sonrasında ele alınan çayların yanına en çok yakışan tatlılardan biri olan revaniyi çıtır çıtır olmasını istiyorsanız içerisine haşhaş ek edebilirsiniz. Revani tatlısı Osmanlı periyodunda Ermenistan ve Erivan’ın fethedilmesi onuruna yapılan tatlıdır. Bu kadar hoş bir hikayenin sevincini yansıtan tatlı bizim içinde çok pahalıdır.Revani sade yapıldığı üzere haşhaşlı da yapılabilmektedir. Her halde lezzetli olan revani tatlısını şimdi denememişseniz kesinlikle denemelisiniz. Pratik haşhaşlı revani tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.
HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı likit yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştırın.
Daha sonra süt, haşhaş, likit yağı ek edin ve karıştırma devam edin.
Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek güzelce çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.
Hazırlanan karışımı 170 aşama fırında şıkça pişirin.
Şerbeti tencerede şıkça kaynatıp, 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
Birinci sıcaklığı geçen şerbeti kekin üzerine dökün.
En son olarak üzerine krema yahut krem şanti sürün. Buzdolabında soğuyana kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
REVANİ TATLISININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?
- Revaniniz için kullanacağınız materyallerin oda ısısında olması gerekmektedir.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mutlaka çırpmalısınız.
- Kek ile şerbeti buluştururken kekinizin soğuk, şerbetinizin de birinci sıcağının çıkmış olmasına dikkat edin.