Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır?

Pratik haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır?
0
144

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
pratik_hashasli_revani_tatlisi_nasil_yapilir_1561713563_543.jpg

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen revani tatlısının harika pratik tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Bir defa deneyeceklerin çok seveceği haşhaşlı revani tatlısını misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Evet meskende haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? Revani tatlısının püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için metnimize göz atabilirsiniz.

Türk mutfağında Revani severek tükettiğimiz şerbetli tatlılarımızdandır. Akşam yemeği sonrasında ele alınan çayların yanına en çok yakışan tatlılardan biri olan revaniyi çıtır çıtır olmasını istiyorsanız içerisine haşhaş ek edebilirsiniz. Revani tatlısı Osmanlı periyodunda Ermenistan ve Erivan’ın fethedilmesi onuruna yapılan tatlıdır. Bu kadar hoş bir hikayenin sevincini yansıtan tatlı bizim içinde çok pahalıdır.Revani sade yapıldığı üzere haşhaşlı da yapılabilmektedir.  Her halde lezzetli olan revani tatlısını şimdi denememişseniz kesinlikle denemelisiniz. Pratik haşhaşlı revani tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.

HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TANIMI:

GEREÇLER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı likit yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Üzeri için;

1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt

Z1L34_1561713658_6756.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştırın.

Daha sonra süt, haşhaş, likit yağı ek edin ve karıştırma devam edin.

Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek güzelce çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.

dxRU7_1561713926_3172.jpg

Hazırlanan karışımı 170 aşama fırında şıkça pişirin.

Şerbeti tencerede şıkça kaynatıp, 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Birinci sıcaklığı geçen şerbeti kekin üzerine dökün.

En son olarak üzerine krema yahut krem şanti sürün. Buzdolabında soğuyana kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

REVANİ TATLISININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Revaniniz için kullanacağınız materyallerin oda ısısında olması gerekmektedir.

- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mutlaka çırpmalısınız.

- Kek ile şerbeti buluştururken kekinizin soğuk, şerbetinizin de birinci sıcağının çıkmış olmasına dikkat edin.
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt