iltasyazilim
FD Üye
Pratik İftar Menüsü
Ramazan ayında vücudun dengesi en ince ayrıntısına kadar değişir Değişen tavsiye saatleri, hareketsizliklik, ve sıcaklara karşılık bol farklı alanlara yönlendirilmiş iftar sofraları, şekerli tatlılar keza sağlıksız bir beslenmeye hemde kilo almamıza niçin olabilir bu nedenle iftar ve sahurda yediklerimize itina göstermemiz gerekir
Dinç bir İftar menüsü arayanlar için ufak ipuçları hazırladık
Pratik İftar Menüsü
Tavuk suyu çorba Tavuk dolması Armut Hoşafı Güllaç Tavuk dolması tarifi:
İÇ PİLAV İÇİN GEREKLI MALZEMELER
2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu 1 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 12 çay kaşığı tarçın 1 yemek yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı çam fıstığı Tuzlu Yarım soğanı soyun ve ufak küçük doğrayın, zeytinyağında kavurun Soğan pembeleşince çam fıstıklarını soğana ekleyin ve kısa bir zaman daha kavurun Pirinçleri ve baharatlarımızı ekleyip sürekli karıştırarak pirinçlerimiz beyazlaşana dek kavuruyoruz Üstüne tavuk suyunu, tuzunu ve suda bekletilmiş kuş üzümlerimizi ekleyip karıştırıyoruz ve altını kısıp pişmeye bırakıyoruz Pilav suyunu çekince ocaktan alın ve maydanozları ekleyerek 12 defa karıştırarak soğumaya bırakın Pilavınız tüm suyunu çektiğinde biraz diri olsun çünkü tavuğun içerisinde de tavuğun suyuyla pişeceği için çok pişirirseniz lapa olabilir
Pilavınızın ılıdığını anladığınızda içi arınmış tavunun içine doldurun Cilt kısmına bıçakla çizikler atın ve fırın poşetinin içine yerleştirin Poşeti kürdanla birkaç kere delin 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin *
Ramazan ayında vücudun dengesi en ince ayrıntısına kadar değişir Değişen tavsiye saatleri, hareketsizliklik, ve sıcaklara karşılık bol farklı alanlara yönlendirilmiş iftar sofraları, şekerli tatlılar keza sağlıksız bir beslenmeye hemde kilo almamıza niçin olabilir bu nedenle iftar ve sahurda yediklerimize itina göstermemiz gerekir
Dinç bir İftar menüsü arayanlar için ufak ipuçları hazırladık
Pratik İftar Menüsü
Tavuk suyu çorba Tavuk dolması Armut Hoşafı Güllaç Tavuk dolması tarifi:
İÇ PİLAV İÇİN GEREKLI MALZEMELER
2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu 1 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 12 çay kaşığı tarçın 1 yemek yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı çam fıstığı Tuzlu Yarım soğanı soyun ve ufak küçük doğrayın, zeytinyağında kavurun Soğan pembeleşince çam fıstıklarını soğana ekleyin ve kısa bir zaman daha kavurun Pirinçleri ve baharatlarımızı ekleyip sürekli karıştırarak pirinçlerimiz beyazlaşana dek kavuruyoruz Üstüne tavuk suyunu, tuzunu ve suda bekletilmiş kuş üzümlerimizi ekleyip karıştırıyoruz ve altını kısıp pişmeye bırakıyoruz Pilav suyunu çekince ocaktan alın ve maydanozları ekleyerek 12 defa karıştırarak soğumaya bırakın Pilavınız tüm suyunu çektiğinde biraz diri olsun çünkü tavuğun içerisinde de tavuğun suyuyla pişeceği için çok pişirirseniz lapa olabilir
Pilavınızın ılıdığını anladığınızda içi arınmış tavunun içine doldurun Cilt kısmına bıçakla çizikler atın ve fırın poşetinin içine yerleştirin Poşeti kürdanla birkaç kere delin 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin *