iltasyazilim
FD Üye
Pratik İrmik Helvası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağından biraz az şeker (bardağın 34’ü)
*Bir miktar kaynamış su
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 avuç çam fıstığı (isteğe bağlı)
Pratik İrmik Helvası Yapımı Tarifi Yapılışı İlk önce çaydanlığın altına su koyup kaynamaya bırakın ve o sırada teflon tencere, tava veya pilav tenceresine (kullandığınız tencerenin teflon olması yapışmaması için önemli) 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin ve kısık ateşte yağı yakmadan eritin Sonra irmiği ilave edin ve sararana kadar kavurun Sarardıktan sonra şekeri ilave edin ve kavurmaya devam edin Kahverengi olunca çaydanlığa koyduğunuz kaynayan suyu yumuşayıncaya kadar ilave edin ama sakın suyu fazla ilave etmeyin Suyu da ilave ettikten sonra biraz daha pişirin ve ocağı söndürün Soğumadan sıcak ilave edin
Eğer fıstıklı olmasını istiyorsanız fıstığı ilk önce tereyağı ile kavurup irmiği ilave edin
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağından biraz az şeker (bardağın 34’ü)
*Bir miktar kaynamış su
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 avuç çam fıstığı (isteğe bağlı)
Pratik İrmik Helvası Yapımı Tarifi Yapılışı İlk önce çaydanlığın altına su koyup kaynamaya bırakın ve o sırada teflon tencere, tava veya pilav tenceresine (kullandığınız tencerenin teflon olması yapışmaması için önemli) 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin ve kısık ateşte yağı yakmadan eritin Sonra irmiği ilave edin ve sararana kadar kavurun Sarardıktan sonra şekeri ilave edin ve kavurmaya devam edin Kahverengi olunca çaydanlığa koyduğunuz kaynayan suyu yumuşayıncaya kadar ilave edin ama sakın suyu fazla ilave etmeyin Suyu da ilave ettikten sonra biraz daha pişirin ve ocağı söndürün Soğumadan sıcak ilave edin
Eğer fıstıklı olmasını istiyorsanız fıstığı ilk önce tereyağı ile kavurup irmiği ilave edin