iltasyazilim
FD Üye
Pratik İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1, 5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*İrmik
Soğuk şerbet için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım Oda ısısında ki suda şekerimizi karıştırarak eritelim Ben 1 su bardağı sıcak 1 su bardağı soğuk su karışımında şekerimi eritip soğuması için dolaba kaldırıyorum Tercih size kalmış Tatlı malzemelerimizi kabımıza alıp güzelce yoğuralım İstediğimiz şekli verip irmiğe bulayalım Fırın tepsimize dizip 170 derece de fırında pişirelim Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbetimizi üzerlerine gezdirelim 5 dk ön yüzü 5 dk arka yüzünü çevirelim Şerbeti orantılı çeksin tekrar normal haline çevirelim
Ben damak tadıma göre tüm şerbeti çektirmiyorum Kıvama gelince şerbetten çıkarıyorum sunum aşamasında kalan şerbetten tabaklara ilave ediyorum
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*
*1 su bardağı irmik
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1, 5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*İrmik
Soğuk şerbet için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım Oda ısısında ki suda şekerimizi karıştırarak eritelim Ben 1 su bardağı sıcak 1 su bardağı soğuk su karışımında şekerimi eritip soğuması için dolaba kaldırıyorum Tercih size kalmış Tatlı malzemelerimizi kabımıza alıp güzelce yoğuralım İstediğimiz şekli verip irmiğe bulayalım Fırın tepsimize dizip 170 derece de fırında pişirelim Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbetimizi üzerlerine gezdirelim 5 dk ön yüzü 5 dk arka yüzünü çevirelim Şerbeti orantılı çeksin tekrar normal haline çevirelim
Ben damak tadıma göre tüm şerbeti çektirmiyorum Kıvama gelince şerbetten çıkarıyorum sunum aşamasında kalan şerbetten tabaklara ilave ediyorum
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.