iltasyazilim
FD Üye
Pratik İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un (1, 5 su bardağı kadar yeterli olur)
Dışını Bulamak İçin;
*Yarım su bardağı irmik
Şerbet İçin;
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardağı toz şeker
Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar Ramazan ayında hafif, lezzetli ve çok kolay yapılan bir tarif
İlk olarak un hariç diğer tüm malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz
Malzemeleri karıştırıyoruz ve unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave ediyoruz Kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
Yağlanmış tepsimize ceviz büyüklüğünde parçalar alarak top haline getiriyoruz ve dışını irmiğe bulayarak tepsiye diziyoruz 180 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz yaklaşık 3540 dk kadar Tatlıyız pişerken biz şerbetimizi hazırlıyoruz bir tencereye su ve şekerimizi ile ederek şeker eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz Şerbetimizi kesinlikle kaynatmıyoruz Sadece şeker eriyene kadar ocakta ısıtıyoruz şekeri eriyen şerbetimizi dolapta güzelce soğutuyoruz Tatlımız pişince soğuk şerbetimizi hemen üzerine döküyoruz ve üzerine bir tepsi kapatarak en az 1 saat dinlendiriyoruz Şerbetini güzelce çekiyor
*1 su bardağı irmik
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un (1, 5 su bardağı kadar yeterli olur)
Dışını Bulamak İçin;
*Yarım su bardağı irmik
Şerbet İçin;
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardağı toz şeker
Pratik İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar Ramazan ayında hafif, lezzetli ve çok kolay yapılan bir tarif
İlk olarak un hariç diğer tüm malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz
Malzemeleri karıştırıyoruz ve unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave ediyoruz Kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
Yağlanmış tepsimize ceviz büyüklüğünde parçalar alarak top haline getiriyoruz ve dışını irmiğe bulayarak tepsiye diziyoruz 180 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz yaklaşık 3540 dk kadar Tatlıyız pişerken biz şerbetimizi hazırlıyoruz bir tencereye su ve şekerimizi ile ederek şeker eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz Şerbetimizi kesinlikle kaynatmıyoruz Sadece şeker eriyene kadar ocakta ısıtıyoruz şekeri eriyen şerbetimizi dolapta güzelce soğutuyoruz Tatlımız pişince soğuk şerbetimizi hemen üzerine döküyoruz ve üzerine bir tepsi kapatarak en az 1 saat dinlendiriyoruz Şerbetini güzelce çekiyor