teknolojiuzmani
FD Üye

Pratik Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Pratik Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle keki için yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar düzgünce çırpalım.
- Sonra sırayla 1 su bardağı süt ,1 su bardağı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı kakao koyup çırpmaya devam edelim. En son un ,kabartma tozu ve vanilya ek edip güzelce karıştıralım.
- Kek hamurunu dikdörtgen bir borcama döküp, evvelden ısıtılmış 180°c’ fırında yaklaşık 25 – 30 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişerken sosu hazırlamaya başlayalım.
- Sosu için; 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker , yarım çay bardağı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı kakaoyu bir tencere de sosu orta ara karıştırarak kaynatıyoruz, sonra kapatıyoruz.
- Bu sırada pişen kekimizi fırından çıkarıp dilimleyelim ve on dakika dinlendirip sosu dökelim.
- Akabinde birkaç saat buzdolabında dinlendirip süsleyerek servis edelim.
Bu ölçülere nazaran tanımı; büyük uzunluk yuvarlak borcamda yahut dikdörtgen borcamda yapabilirsiniz.
Pişirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir bu nedenle denetimli pişirmenizi tavsiye ederim.
Pratik Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı