Kurabiyeye farklı bir alternatif getirmek isteyenler bu mükemmel lezzeti denemek velev misiniz? Hem kakaolu hem de şerbetli olmasıyla ıslak keke rakip olacak enfes bir tanım. Damaklarda iz bırakacak olan üstelik çok pratik kakaolu ıslak kurabiyenin tanımı metnimizde bulabilirsiniz.
Son vakitlerin en çok merak edilen ıslak kurabiye, Google da tıklanma rekorları kırıyor. Sunumu harika, tadı ağızlara layık olan kakaolu ıslak kurabiye tam çayın yanında ikram etmek isteyeceğiniz bir lezzet. Kakaolu kurabiye sevenlerin bir numaralı tercih olacak kakaolu ıslak kurabiyeyi sizlerde kesinlikle denemelisiniz.Ağızda dağılan bu kakaolu kurabiyeler misafir sofralarında vazgeçilmeziniz olacak. Evlatların da bayılacağı kakaolu ıslak kurabiyenin yapılışı ve tanımı haberimizin detaylarında.
KAKAOLU ISLAK KURABİYE TANIMI:
GEREÇLER
Hamuru için;
Yarım paket margarin yahut 125 gram tereyağ
1 çay bardağı likit yağ
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
Şerbeti için;
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı su
YAPILIŞI
Bir kaba margarin yahut terayağını hangisi varsa koyun ve likit yağı da ekleyin. Üstüne 1 yumurtayı, şekeri, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya başlayın.
Karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyin ve hamur kıvamını meydana dek yoğurun.Yoğurduğunuz hamur kıvamını alınca hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak kurabiyeler elde edin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirirken orta kısımlarını hafif bastırın. Evvelce ısıttığınız fırında 180 derce ortalama 20- 25 dakika pişirin. Üstleri hafif çatlamaya başlayınca fırını kapatıp soğuması için bir kenara alın.
Öbür bir tarafta şerbeti için su ve şekeri koyup kaynatın.Şerbet olduktan sonra hafif soğuyan kurabiyeleri şerbete batırıp tepsiye tekrar yerleştirin. 1 saat şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...