iltasyazilim
FD Üye
Pratik Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin (yarım paket)
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*2 su bardağı un
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
Pratik Kalburabastı Tarifi Yapılışı Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım
Kaynayan şerbeti 510 dakika daha kaynatalım
İçine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım
Bir kaba margarini, irmiği, sıvı yağı, limon suyunu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım
Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak kıvamda bir hamur yoğuralım 1 adet yumurta sarısını üzerine sürelim Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim Ceviz büyüklüğünde alıp hafif yayvanlaştırın ben çatal ile şekil verdim istediğiniz gibi şekil verebilirisiniz daha sonra
Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim
Şerbeti çekip soğuyan Kalburabastı Tatlılarımızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin (yarım paket)
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*2 su bardağı un
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
Pratik Kalburabastı Tarifi Yapılışı Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım
Kaynayan şerbeti 510 dakika daha kaynatalım
İçine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım
Bir kaba margarini, irmiği, sıvı yağı, limon suyunu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım
Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak kıvamda bir hamur yoğuralım 1 adet yumurta sarısını üzerine sürelim Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim Ceviz büyüklüğünde alıp hafif yayvanlaştırın ben çatal ile şekil verdim istediğiniz gibi şekil verebilirisiniz daha sonra
Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim
Şerbeti çekip soğuyan Kalburabastı Tatlılarımızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın