Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik kandil simidi nasıl yapılır?

Pratik kandil simidi nasıl yapılır?
0
123

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
pratik_kandil_simidi_nasil_yapilir_1573118945_0232.jpg

Kandil akşamlarında severek tüketilen ve çayın yanında epeyce lezzetli olan kandil simidini hanede basitçe yapabilirsiniz. Susamlısı ve çörek otlusu olmak üzere 2 farklı seçeneği olan kandil simidinin enfes tanımı bugünkü metnimizde kolay kolay bulabilirsiniz.

Kandillerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan kandil simidi yüzyıllardır Türk mutfaklarında ve pastanelerde kandil günlerinde pişirilir. Bir Osmanlı geleneği olan kandil simidi çayla birlikte harika armonisi yakalıyor. İçerisindeki mahlep ve susamdan ötürü her ısırıkta damaklarda iz bırakacak olan kandil simidi, kolay bir biçimde konutunuzda de yapabilirsiniz.  Her ne kadar kandil günleriyle özdeşleşmiş olsa da devirsiz bir yiyecek olan kandil simidi, ibadetlerin ve kalpten geçen duaların çoğaldığı kandil günlerinde misafirliğe gidenlerin birinci tercihi oluyor. Dışarıdan alınan kandil simidi bölgesine meskende yapabileceğiniz kandil simidi hem daha sağlıklı oluyor hem de mideye rahatsızlık vermiyor. Pekala kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin püf noktaları nelerdir?

KANDİL SİMİDİ TANIMI:

MATERYALLER

200 gram tereyağı yahut margarin
Yarım su bardağı yoğurt
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz seker
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
Çeyrek su bardağı susam
Çeyrek su bardağı çörek otu

2TuM8_1573119353_3873.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle susam ve çörek otunu iki farklı tabağa alın. Geniş bir kabın içerisinde un, mahlep ve kabartma tozunu karıştırın. Margarin yada tereyağını çırparak pürüzsüz hale getirin.

Farklı kabın içerisinde yoğurt, yumurta sarısı, şeker ve tuzu ekleyerek çırpın. Üzerine unlu karışımı da ek ederek yavaş yavaş yoğurun.

Yoğurduktan sonra elinizle ceviz büyüklüğünde beze yapıp yuvarlayın. Kalem kalınlığında uzun hamurlar yaptıktan sonra kenarları birleştirerek simit biçimini verin.

Gayrı hamurlar için de tıpkı hali verdikten sonra evvel yumurta akına sonra susam yahut çörek otuna batırarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 190 radde fırında 20 dakika kadar pişirin.

Pişen simitleri soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt