Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de omletler… Çeşit çeşit yapılabilecek omletlerin en çok tüketilenlerinin başında ise kuşkusuz kaşarlı omlet geliyor. Meskendeki gereçlerle kolaylıkla hazırlayacağını kaşarlı omlet güne lezzetle başlayabilirsiniz. Pekala, kaşarlı omlet nasıl yapılır, materyalleri nelerdir? İşte kolay ve pratik kaşarlı omlet tarifi…
İçinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nda tok tutuna yiyecekler her vakit daha fazla araştırılıyor ve tüketiliyor. Sahur sofralarında pratik biçimde hazırlayacağını kaşarlı omlet ile uzun süren açlığa daha kolay dayanabilirsiniz. İşte konutta basitçe hazırlayabileceğiniz ve her sofraya yakışacak pratik kaşarlı omlet tarifi…
Kaşarlı Omlet İçin Gerekli Materyaller (2 Kişilik)
1 kase rendelenmiş kaşar
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek sıvı yağ
Yağı tavaya aldıktan ve ocağın altını açtıktan sonra, tuz ile birlikte düzgünce çırpılmış üç adet yumurtayı tavaya alın.
Çok fazla karıştırmadan yumurtaların pişmesini bekleyin ve içirişinde rendelenmiş kaşarlı ekleyerek yumurtayı ikiye katlayın.
Kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar bekleyin ve yanında üstüne zeytinyağı gezdirilmiş domates ile servis edin. Afiyet olsun…