iltasyazilim
FD Üye
Pratik Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Lavaşı için;
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
İçi :
*250 grm kıyma
*2 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*2 soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 su bardağı su
*Tuz
Üzeri için:
*Yoğurt
*Sarımsak
*Maydanoz
Pratik Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi Yapılışı Lavaşını:
Un hariç diğer malzemeleri koyup mayayı karıştırıyoruz Sonra unu ekliyoruz Suyu gerekirse ekleyip ele yapışmıcak güzel bir hamur elde edelim İyice yoğuralım Üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım Sıcak biryere
İçi;
Derin bi tencereye sıvı yağımızı koyup kıymamızı kavuralım Güzelce kavurduktan sonra soğanlarımızı ekleyelim Biraz öyle kavurduktan sonra salçalarımızı ekleyelim Biberleri de ekleyip 5 dk daha kavurup baharatımızı tuzumuzu ekleyelim 1 su bardağı suyumuzu ekleyelim Belki daha fazlada gerekebilir Kapağını kapatıp 15 yakın kısık ateşte pişirelim Lavaşlarımızı yaparken soğumaya bırakalım
Lavaşı:
Ben 6 bezeden yaptım isteğe göre lavaşlar küçültülüp bezeler çoğaltılabilir Yuvarlak açıp pişiriyoruz Tavada sonra resimde kı gibi bir lavaş bir içimizden koyuyoruz İster 4 e ister 8 bölüp servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
İçi :
*250 grm kıyma
*2 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*2 soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 su bardağı su
*Tuz
Üzeri için:
*Yoğurt
*Sarımsak
*Maydanoz
Pratik Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi Yapılışı Lavaşını:
Un hariç diğer malzemeleri koyup mayayı karıştırıyoruz Sonra unu ekliyoruz Suyu gerekirse ekleyip ele yapışmıcak güzel bir hamur elde edelim İyice yoğuralım Üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım Sıcak biryere
İçi;
Derin bi tencereye sıvı yağımızı koyup kıymamızı kavuralım Güzelce kavurduktan sonra soğanlarımızı ekleyelim Biraz öyle kavurduktan sonra salçalarımızı ekleyelim Biberleri de ekleyip 5 dk daha kavurup baharatımızı tuzumuzu ekleyelim 1 su bardağı suyumuzu ekleyelim Belki daha fazlada gerekebilir Kapağını kapatıp 15 yakın kısık ateşte pişirelim Lavaşlarımızı yaparken soğumaya bırakalım
Lavaşı:
Ben 6 bezeden yaptım isteğe göre lavaşlar küçültülüp bezeler çoğaltılabilir Yuvarlak açıp pişiriyoruz Tavada sonra resimde kı gibi bir lavaş bir içimizden koyuyoruz İster 4 e ister 8 bölüp servis edebilirsiniz Afiyet olsun