Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Kayseri (Şebit) Yağlaması

Pratik Kayseri (Şebit) Yağlaması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pratik Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Lavaşı için;


*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su

İçi :


*250 grm kıyma
*2 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*2 soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 su bardağı su
*Tuz

Üzeri için:


*Yoğurt
*Sarımsak
*Maydanoz

Pratik Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi Yapılışı Lavaşını:
Un hariç diğer malzemeleri koyup mayayı karıştırıyoruz Sonra unu ekliyoruz Suyu gerekirse ekleyip ele yapışmıcak güzel bir hamur elde edelim İyice yoğuralım Üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım Sıcak biryere
İçi;
Derin bi tencereye sıvı yağımızı koyup kıymamızı kavuralım Güzelce kavurduktan sonra soğanlarımızı ekleyelim Biraz öyle kavurduktan sonra salçalarımızı ekleyelim Biberleri de ekleyip 5 dk daha kavurup baharatımızı tuzumuzu ekleyelim 1 su bardağı suyumuzu ekleyelim Belki daha fazlada gerekebilir Kapağını kapatıp 15 yakın kısık ateşte pişirelim Lavaşlarımızı yaparken soğumaya bırakalım

Lavaşı:
Ben 6 bezeden yaptım isteğe göre lavaşlar küçültülüp bezeler çoğaltılabilir Yuvarlak açıp pişiriyoruz Tavada sonra resimde kı gibi bir lavaş bir içimizden koyuyoruz İster 4 e ister 8 bölüp servis edebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,480Konular
981,428Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt