![kisir_nasil_yapilir_kolay_kisir_tarifi_1556009083_9305.jpg](https://i2.haber7.net//haber/haber7/photos/2019/17/kisir_nasil_yapilir_kolay_kisir_tarifi_1556009083_9305.jpg)
Çay saatlerinin hatun günlerinin velev bazen akşam yemeklerinde de sofralara gelen enfes kısır, hele taze sebzelerle bir araya geldiğinde vazgeçilmez bir tada dönüşüyor. Siz de meskende basitçe kısır hazırlamak istiyorsanız kesinlikle tanımımızı denemelisiniz.
Kısır sıhhat açısından yararlı olan bulgur ile yapılan tıpkı hengamda, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Velev ana yemek velev aperitif olarak kolaylıkla hazırlanan kısır, mahsusen ismi altın günleriyle anılan bir tanımdır. Ana bileşeni bulgur, salça, domates, maydanoz ve sarımsak olan, kimi yörelerde nar ekşisi de eklenerek yapılan kısırın sadece 10 dakika da olan enfes tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Midede şişkinlik hissi oluşturduğu için kısa müddette doygunluk hissi oluşturan kısır diyette olanların da tüketebileceği bir mezedir. rap mutfağındaki Tabule salatası ve Akdeniz memleketlerinde sofralardan eksik edilmeyen kuskus ile benzeri olan kısır, her ne kadar acilen hemen tüm Türkiye’de yense de münhasıran Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Konya, Karaman, Kilis, Gaziantep, Antakya ve Kahramanmaraş’ta meşhurdur.
![UjGfr_1576139417_5787.jpg](https://i2.haber7.net//haber/haber7/photos/2019/50/UjGfr_1576139417_5787.jpg)
KISIR TANIMI:
MATERYALLER
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
10 kısım taze soğan
1 demet maydanoz
10 yaprak taze nane
2 adet domates
![KPdpN_1556009132_628.jpg](http://i2.haber7.net//haber/haber7/photos/2019/17/KPdpN_1556009132_628.jpg)
YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisine bulguru koyup, sıcak suyu da ek edin. Üzerini kesinlikle kapatın.
Akabinde bir kabın içerisine zerzevatları tıpkı büyüklükte doğrayın ve harmanlayın.
Demlenen bulgurun üzerine domates ve biber salçası, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, sumak, nar ekşisi ve doğranmış sarımsak eklenerek, bütün gereçler birleşinceye kadar karıştırın.
Homojen olduğunda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...