Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Kıymalı Bezelye Yemeği

Pratik Kıymalı Bezelye Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pratik Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket donmuş bezelye (1kg ayıklanmamış bezelyeye eşdeğer)
*1 adet soğan
*3 diş sarımsak
*1 adet et bulyon
*1 adet patates
*1 tutam tuz, karabiber
*2 yemek kaşığı salça
*150 gr kıyma

Pratik Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle yemek yapmaya çok vakti olmayanlar için donmuş sebzeleri ideal buluyorum Vakti olanlar için önceden haşlanıp dondurulmuş olanlar tabi ki tercih edilebilir Öncelikle 1 adet soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz 1 adet patatesimizi de küp küp doğruyoruz Vaktiniz yoksa patates eklemek sizin için geçilebilir seçenek olsun Az sıvı yağda öncelikle soğan ve sarımsakları kavuruyoruz Hafif rengini yitirdiklerinde kıymayı ekliyoruz Ben salçayı bu sırada eklemeyi uygun buluyorum, yağ ile kavrulup daha güzel bir tat vermesi adına Kavrulan malzemelerime patates ve bezelyeyi ekliyorum Et bulyonu içinde kıyma olmasına rağmen kullanıyorum çünkü aroması çok hoşuma gidiyor Daha az tuz eklemiş oluyorum Üzerini kapatacak kadar su koyarak 30 dk pişirmeye bırakıyorum Afiyet olsun!

858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt