iltasyazilim
FD Üye
Pratik Kıymalı Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo yufka
*Yarım kilo yağlı kıyma
*1 adet kabak
*1 adet havuç
*1 küçük patates
*Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
*2 adet yumurta
*Baharatlar (kimyon, karabiber, pulbiber, )
*Tuz
*1 adet soğanı çok ince yemeklik doğrayınız
*Zeytinyağ
*Böreği yağlamak için sade yağ veya sıvı yağ sürünüz
Pratik Kıymalı Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı Yumurtaları kaseye kırınız üzerine tuz, baharatlar koyup karıştırınız
Kabak, havuç, patates (rendeleyiniz), soğan ve kıymayı zeytinyağı ile soteleyiniz Hazırladığınız sebzeleri kıymanın üzerine ekleyiniz
Çırptığınız yumurtaları içine koyup karıştırınız Üzerine maydanozu koyup tekrar karıştırınız
Yufkaları iki eşit parçaya kesiniz
Ortasına içten koyup kaşık yardımı ile yayınız
Önce geniş taraflarını katlayınız, sonra uç kısımlarını katlayınız Kare şekil veriniz Tavayı biraz ısıtınız Böreği dikkatlice koyunuz
Börek hafif piştiği zaman biraz sade yağ sürüp diğer tarafını çeviriniz İki tarafını hafif yağlayınca kızarması için bekleyiniz Bütün yufkalara aynı işlemi yapınız
Not: Börekleri hazırlayıp kenarda bekletiniz Pişerken kolaylık oluyor
*1 kilo yufka
*Yarım kilo yağlı kıyma
*1 adet kabak
*1 adet havuç
*1 küçük patates
*Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
*2 adet yumurta
*Baharatlar (kimyon, karabiber, pulbiber, )
*Tuz
*1 adet soğanı çok ince yemeklik doğrayınız
*Zeytinyağ
*Böreği yağlamak için sade yağ veya sıvı yağ sürünüz
Pratik Kıymalı Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı Yumurtaları kaseye kırınız üzerine tuz, baharatlar koyup karıştırınız
Kabak, havuç, patates (rendeleyiniz), soğan ve kıymayı zeytinyağı ile soteleyiniz Hazırladığınız sebzeleri kıymanın üzerine ekleyiniz
Çırptığınız yumurtaları içine koyup karıştırınız Üzerine maydanozu koyup tekrar karıştırınız
Yufkaları iki eşit parçaya kesiniz
Ortasına içten koyup kaşık yardımı ile yayınız
Önce geniş taraflarını katlayınız, sonra uç kısımlarını katlayınız Kare şekil veriniz Tavayı biraz ısıtınız Böreği dikkatlice koyunuz
Börek hafif piştiği zaman biraz sade yağ sürüp diğer tarafını çeviriniz İki tarafını hafif yağlayınca kızarması için bekleyiniz Bütün yufkalara aynı işlemi yapınız
Not: Börekleri hazırlayıp kenarda bekletiniz Pişerken kolaylık oluyor