Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik kızartılmış un helvası nasıl yapılır? En kolay kızartmış un helvası

Pratik kızartılmış un helvası nasıl yapılır? En kolay kızartmış un helvası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pratik_kizartilmis_un_helvasi_nasil_yapilir_1634295249_7671.jpg

Kandillerin, mevlid günlerinin baş tacı olan un helvasını farklı bir şekilde servis etmek isterseniz kızartabilirsiniz. Sunumu şık ve lezzeti damaklarda iz bırakacak kızartılmış un helvasının yapılışı ve püf noktaları yazımızda bulabilirsiniz.



Bozkır kültüründen gelen helva, Türkler için yas ve mutluluk tatlısıdır. Özel ve önemli günlerde saraylarda yapılırdı. Günümüzde de Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Osmanlı mutfağından miras kalan un helvası, hemen hemen her yörede aynı şekilde pişirilir. Özellikle İç Anadolu'da sık sık tüketilen un helvası, meyve ve soslarla birlikte servis edilebilir. Un helvası sevenlere müjde! Helvanın tadını ikiye katlayacak muhteşem bir tarifi sizler için hazırladık. Yapımı oldukça pratik ve misafirlerinize görsel şölen yaşatacağınız enfes kızarmış un helvası tarifini yazımızdan inceleyebilirsiniz.

OTSdH_1634297540_4144.jpeg

KIZARMIŞ UN HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
150 gram çikolata
1 çay bardağı toz Hindistan cevizi
1 su bardağı süt
150 gram kaymak
1 kase kadar bayat ekmek kırıntısı
1 çay bardağı antep fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağ
3 adet yumurta

RvCLc_1542875608_6084.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle tencerenin içerisinde şeker, süt ve suyu karıştırarak şerbeti yapın.

Daha sonra teflon tencerede unu tereyağının içerisinde rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Ardından şerbeti yavaş yavaş ilave edin.

Hızlıca karıştırın ve kaymağın yarısını koyun. Hazırlanan helvayı bir kasenin içerisine alın.

150 gram çikolatayı rendeleyin ve elinizle helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içerisine çikolatadan koyun.

zFdIS_1634297723_3144.jpg

Derin tabakların içerisine ekmek kırıntısı, hindistan cevizi ve yumurtayı ayrı ayrı hazırlayın.

Yuvarlak şekil verdiğini helvaları önce yumurta sonra hindistan cevizi sonra yumurta ve ekmek kırıntısına batırarak kızgın yağın içerisinde kızartın.

Yanına kaymakla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt